Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 11-03-2002 Persberichten district Lekstroom, 10.15 uur

Uitslaande brand

NIEUWEGEIN Op zondag 10 en in de nacht van zondag 10 op maandag 11 maart heeft brand gewoed in een school.

Rond 12.45 uur kwam een onbekend gebleven wielrenner het politiebureau in Nieuwegein binnen. Hij meldde dat de school naast het politiebureau in de brand stond. De brandweer werd gewaarschuwd en meerdere politie-eenheden gingen ter plaatse. Aan de Tinnegietersstede zagen zij dat de school inderdaad in de brand stond. Het betrof een uitslaande brand.

De Nachtwachtstede, Tinnegieterstede en de Schakelstede werden afgezet. De brandweer zette drie blusvoertuigen en een ladderwagen in. Door de harde wind werd de brand aangewakkerd. Nog even werd overlegt woningen aan de Tinnegietersstede te ontruimen, maar inmiddels had de brandweer het vuur onder controle en bleek dat niet meer nodig.

Rond 13.55 uur werd het sein `brand meester`gegeven. Echter na tien minuten begon het dak weer te branden. Door de brandweer zijn vervolgens gaten in het dak gemaakt om de weer oplaaiende brand te blussen.

Door de Technische Recherche wordt een onderzoek ingesteld naar de oorzaak van de brand. Deze is vooralsnog niet bekend. Via de verzekering werd een brandwacht in het pand geplaatst.

Op maandag 11 maart, rond 00.30 uur, zag de brandwacht dat er opnieuw brand was ontstaan. De brandweer en politie werden gewaarschuwd. De aanvankelijk kleine brand veranderde al snel in een grotere brand en door de brandweer werd sein `middelbrand`gegeven. Zij zette vier blusvoertuigen en een hoogwerker in om de brand te bestrijden. Mogelijk dat de tweede brand is ontstaan door nasmeulende resten van de eerste brand. Door de Technische Recherche wordt ook naar de oorzaak van de tweede brand een onderzoek ingesteld. Door de branden liep de school zware brand- rook- en waterschade op.

De politie verzoekt de wielrenner die de eerste brand bij het politiebureau heeft gemeld of andere getuigen die iets over de brand kunnen melden, contact op te nemen met de recherche van district Lekstroom op telefoonnummer 0900-8844.

Ruzie om parkeerplek

NIEUWEGEIN Op zondag 10 maart is een vrouw bij een ruzie over een parkeerplek mishandeld. Ook een getuige die haar te hulp kwam, liep klappen op.

Rond 13.05 uur reed een 58-jarige vrouw uit Nieuwegein over de Schouwstede. Zij zag dat een andere automobilist uit een parkeervak wegreed en vervolgens parkeerde zij haar auto op de vrijgekomen plek. Een andere automobilist had kennelijk dezelfde intentie, stapte uit zijn auto en kwam naar haar toelopen. Zij was inmiddels uitgestapt, waarop de man zei dat zij haar auto moest weghalen en haar daarbij bedreigde. De vrouw weigerde en de man begon haar uit te schelden, en gaf haar een zet waardoor zij ten val kwam. Een 57-jarige Nieuwegeinse collega van de vrouw kwam haar te hulp. Ook hij kreeg een paar klappen en zijn overhemd werd kapot getrokken. Daarna stapte de verdachte in zijn auto en reed over de Weverstede in de richting van de Schakelstede weg. Door de politie wordt een onderzoek naar deze mishandelingen ingesteld.

Brand

HOUTEN Op zondag 10 maart heeft op twee plaatsen brand gewoed.

Rond 04.30 uur kregen de politie en brandweer een melding van een autobrand op het Gaffelveld. De brand werd door de brandweer geblust. De auto, eigendom van een 35-jarige vrouw uit Houten, werd geheel vernield. Door de politie wordt een onderzoek naar de brand ingesteld.

Rond 20.15 uur kreeg de politie de melding van een brand in een bouwkeet aan Het Mos. Toen zij ter plaatse kwam, had de brandweer de brand al onder controle. Of hier sprake is van brandstichting wordt onderzocht.

Motorrijder gewond

NIEUWEGEIN Op zondag 10 maart raakte een motorrijder gewond bij een aanrijding met een auto.

Rond 16.05 uur reed een 66-jarige motorrijder uit Krommenie over de `s Gravenhoutseweg in de richting van Houten. Een 23-jarige automobilist uit Lopik reed over de Graaf Florisweg en wilde linksaf de `s Gravenhoutseweg oprijden. De automobilist verklaarde bij groen verkeerslicht de kruising te zijn opgereden en plotseling de motorrijder van links te hebben zien aankomen. De motorrijder slipte, ging onderuit en botste tegen de auto. Een getuige bevestigde dat de automobilist door groen reed. De motorrijder verklaarde niet meer te weten of hij door groen of rood was gereden, een andere motorrijder verklaarde echter dat de 66-jarige motorrijder door groen was gereden. Het slachtoffer is met onbekend letsel per ambulance naar het Antoniusziekenhuis in Nieuwegein gebracht.

Door de politie wordt een onderzoek ingesteld naar de oorzaak van het ongeval.