Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 11-03-2002 Persberichten district Rijn & Venen, 10.20 uur

Meerdere vaten gedumpt

BREUKELEN / WILNIS Op vrijdag 8 maart zijn op meerdere plaatsen gedumpte vaten aangetroffen.

Op vrijdag 8 maart werden op de Gagelweg in Wilnis in de ochtenduren meer dan tien kunststof vaten bij een weiland aangetroffen. De vaten waren door onbekenden daar gedumpt. Zij waren met een nog onbekende vloeistof gevuld.

Eveneens op vrijdagochtend werden in de berm langs de parallelweg van de Provincialeweg N401 in Breukelen soortgelijke vaten aangetroffen. De vaten werden nabij de begraafplaats gevonden.

Op beide locaties zijn de vaten door de Reinigingsdienst weggehaald en afgevoerd.

De milieupolitie verzoekt getuigen die op vrijdagochtend of in de dagen daaraan voorafgaand hebben gezien dat personen op genoemde locaties goederen hebben uitgeladen, contact op te nemen met district Rijn & Venen op telefoonnummer 0900-8844.

Enkele personen bedreigd

WOERDEN In de nacht van zaterdag 9 op zondag 10 maart heeft een man meerdere personen met een ijzeren staaf bedreigd.

Rond 03.45 uur stond een groep van vrienden bij het winkelcentrum de Molenvliet op straat te praten. Plotseling kwam een man naar hen toelopen en zei wat tegen één van hen. Een ander lid van de groep, en 19-jarige jongeman uit Woerden, zei daarop dat de man een beetje rustig moest doen. Die zei daarop dat ze allemaal door moesten lopen. Om een confrontatie te voorkomen, deed de groep dat.

Zij gingen verderop op de Molenvlietbrink staan. Plotseling kwam de man aanrennen en hij had een metalen staaf in zijn handen. Hij maakte daarmee slaande bewegingen in de richting van de groep. De jongens renden diverse kanten op en de verdachte rende achter de 19-jarige Woerdenaar aan, die op de fiets was. De 19-jarige kon ternauwernood aan de slagen met de staaf ontkomen door hard weg te fietsen. Terwijl de verdachte met de staaf sloeg, riep hij ook nog bedreigingen richting de jongeren. Doordat hij de jongeman op de fiets niet in kon halen, staakte de verdachte de achtervolging.