Gemeente Utrecht

Start vervanging riolering Burgemeester Norbruislaan op 11 maart 2002

Op maandag 11 maart start de Dienst Stadsbeheer van de Gemeente Utrecht met de vervanging van de riolering in de Burgemeester Norbruislaan (tussen het Prins Bernhardplein en de Van Heukelomlaan). Het gaat daarbij om reguliere onderhoudswerken. Naast het hoofdriool worden de huisaansluitingen vernieuwd. De uitvoering neemt circa zeven weken in beslag.

De planning

Met de rioleringswerkzaamheden wordt aanstaande maandag gestart aan de Burgemeester Norbruislaan ter hoogte van de Van Heukelomlaan. Er wordt richting het Prins Bernhardplein verder gewerkt. In dezelfde week wordt begonnen met de werkzaamheden aan de overzijde van de Burgemeester Norbruislaan. Er wordt gestart ter hoogte van de J.M. De Muinck Keizerlaan en verder gewerkt richting Vechtensteinlaan. De werkzaamheden nemen ongeveer drie weken in beslag. In de week van 1 april wordt op de kruising met de Vechtsteinlaan gewerkt waardoor de aansluiting op de Burgemeester Norbruislaan is afgesloten. Deze werkzaamheden nemen een week in beslag. De ontsluiting zal gedurende deze week via de Elsenburglaan plaatsvinden. Aansluitend wordt het riool vernieuwd tot de Van Heukelomlaan.

Bereikbaarheid

Tijdens het maken van de huisaansluitingen worden trottoir en fietspad opengebroken. Het fietsverkeer wordt omgeleid via De Bazelstraat en Van der Pekstraat richting Prins Bernhardplein. En vanaf de J.M. De Muinck Keizerlaan via de Boelesteinlaan en Vechtsteinlaan. Zodra de aansluiting gemaakt is, wordt de stoep meteen weer dichtgelegd met tegels.

Op de Burgemeester Norbruislaan ter hoogte van de Van Heukelomlaan tot aan het Prins Bernhardplein is parkeren helaas niet mogelijk. De bewoners van dit gedeelte zullen hun auto gedurende die periode in de omliggende straten moeten parkeren, waardoor daar de parkeerdruk tijdelijk kan toenemen.

Bewoners van de Burgemeester Norbruislaan kunnen tijdens de uitvoering hun huisvuil plaatsen op een nabijgelegen huisvuilverzamelpunt dat wel bereikbaar is voor de vuilniswagen. De gemeente stelt alles in het werk om mogelijke overlast van de werkzaamheden zoveel mogelijk te beperken.