Ingezonden persbericht

Persbericht

Unisys en Arcot bieden oplossing voor ongeautoriseerd gebruik Visa-creditcardgegevens

Levering complete authenticatieoplossing voor gebruikers en financiële instellingen

Schiphol-Rijk, 11 maart 2002 -Unisys en Arcot Systems leveren gezamenlijk een complete authenticatieoplossing waarmee mogelijk misbruik van creditcardgegevens wordt gereduceerd. Door een nieuwe wachtwoordbescherming hebben gebruikers een betere controle over waar en wanneer hun creditcard wordt gebruikt. Financiële instellingen en organisaties die creditcardbetalingen verwerken en Verified by Visa - het authenticatieproces voor internetbetalingen van Visa - implementeren, kunnen hierdoor een betere beveiliging bieden aan creditcardgebruikers. Unisys gaat de oplossing wereldwijd verkopen en distribueert het Arcot TransFort-product aan eindgebruikers. Daarnaast configureert en implementeert Unisys de totale oplossing en levert het bedrijf ondersteuning en services. Hierdoor kunnen financiële instellingen hun klanten deze waardevolle service snel en efficiënt aanbieden.

Visa-gebruikers kunnen met het authenticatieproces Verified by Visa een persoonlijk wachtwoord kiezen voor aankopen via het internet. Hierdoor kunnen ze hun Visa-rekening beschermen tegen ongeautoriseerd gebruik. Iedere keer dat creditcardhouders aankopen doen bij deelnemende webwinkels, krijgen ze automatisch een Verified by Visa-scherm te zien. Ze moeten op dit scherm hun wachtwoord invoeren, op basis waarvan ze worden geïdentificeerd. Aangezien alleen de creditcardhouder en de financiële instelling het wachtwoord kennen, wordt door Verified by Visa fraude geminimaliseerd. De oplossing maakt gebruik van het betalingsauthenticatieproduct van Arcot. Dit product wordt door Unisys ondersteund en geïmplementeerd op een platform naar keuze.

Arcot TransFort is de eerste oplossing die is goedgekeurd door de Visa Compliance Testing Facility voor het Visa Authenticated Payment Program. De software wordt al ruim 15 maanden getest en ingezet door banken en financiële instellingen wereldwijd. Verified by Visa is ontwikkeld om in de virtuele wereld dezelfde mate van veiligheid te bieden als in het gewone betalingsverkeer. Dit is mogelijk door te bevestigen dat de on line koper daadwerkelijk de creditcardhouder is.

"Door de betalingsauthenticatiesoftware van Arcot te combineren met ons team en hulpmiddelen, kunnen we een krachtige en betrouwbare Verified by Visa-oplossing leveren aan banken en bedrijven die creditcardgegevens verwerken", zegt John Joly, directeur Global Card Program van Unisys. "Deze oplossing vormt een belangrijk onderdeel voor optimale beveiliging voor deze instellingen. Een snelle en betrouwbare implementatie is daarom vereist."

"Verified by Visa is een belangrijke schakel in het vergroten van on line consumentenvertrouwen en het voorkomen van fraude", zegt Chet Silvestri, President en CEO van Arcot Systems. "Ons TransFort-product moet dan ook, vooral tijdens piekperiodes, 24x7 probleemloos werken met de Visa-oplossing. Banken en andere financiële instellingen kunnen hun klanten op basis van de TransFort-software, die wordt ondersteund door een gespecialiseerd Unisys-team, de hoogste mate van service leveren."

Arcot Software
Arcot Systems is marktleider op het gebied van authenticatie- en toegangscontroleoplossingen voor de beveiliging van e-business in internet-, transactie- en draadloze omgevingen. Arcot biedt kosteneffectieve, schaalbare softwareoplossingen die zijn gebaseerd op de ArcotID Software Smart Card voor de authenticatie van gebruikers en transacties voor betalingssystemen, e-mail, webportals en Virtual Private Networks. De Arcot-oplossingen bieden een optimale en gebruikersvriendelijke transactiebeveiliging, altijd en overal. Vooraanstaande partijen op het gebied van financiën, gezondheidszorg en e-commerce gebruiken de oplossingen van Arcot om de privacy van hun gebruikers te beschermen en fraude tegen te gaan.