Ingezonden persbericht


Persbericht

11 maart 2002

GE Access biedt resellers NAS oplossing van Sun en VERITAS

~ meest flexibele 'Network Attached Storage' oplossing in de Benelux via GE Access beschikbaar ~

GE Access, toonaangevende value-added distributeur van complexe computeroplossingen, heeft de krachten gebundeld met Sun Microsystems en VERITAS Software om een exclusieve Network Attached Storage (NAS) oplossing te creëren.

Om haar nieuwe aanbod te ondersteunen, zal GE Access hoogwaardige ondersteuning bieden door middel van haar 24 X 7 after sales programma, OneTech®.

De nieuwe oplossing van GE Access, Sun en VERITAS biedt een veiligere, eenvoudigere en snellere NAS implementatie en voegt hieraan hoge beschikbaarheid en databeveiligingsfunctionaliteiten toe. Dit bevordert een snelle toegang tot en het delen, vermenigvuldigen en bewerken van data in belangrijke applicaties. De nieuwe oplossing is flexibeler, robuuster en schaalbaarder dan de oplossingen die momenteel op de markt zijn.

De oplossing is een combinatie van Sun s krachtige StorEdge® T3 array en de robuuste Enterprise® en workgroup servers enerzijds en de nieuwe VERITAS ServPoint® appliancesoftware voor NAS anderzijds.

GE Access biedt verschillende productvariaties aan, variërend van Workgroup (klein), Department (middelgroot) en Data Center (groot), met een HA optie voor iedere grootte. Deze NAS configuraties variëren van 0,5 TB tot 9,3 TB (bruikbaar).

"De hedendaagse storagemarkt heeft een exponentiële groei gekend en bedrijven als VERITAS en Sun zijn goed uitgerust om gebruik te maken van de mogelijkheden die deze miljardenmarkt biedt," zei Dennis Martin, analist en partner, Evaluator Group. "Sun en VERITAS hebben een NAS product ontwikkeld dat ondernemingen meer mogelijkheden biedt dan de standaard filing services; de ideale oplossing om te kunnen beantwoorden aan de vraag van partners naar een kant-en-klare, snel in te zetten network storage oplossing."

GE Access heeft, samen met VERITAS en Sun, de kennis in huis die nodig is om resellers te ondersteunen bij verkoop en implementatie van de nieuwe NAS oplossing. In een recent onderzoek van GE Acces onder haar eigen resellers voorspelde 72% van de ondervraagden een sterke groei voor de storagemarkt van zo'n 66%.

Met deze nieuwe NAS oplossing, breidt GE Access haar storageaanbod sterk uit. Resellers kunnen toegevoegde waarde bieden met een unieke propositie en inspelen op de groeiende behoefte aan storage. Klanten kunnen op hun beurt profiteren van een hoogwaardige oplossing die tijd en kosten bespaart bij implementatie.

NAS is het equivalent van een high-speed computer in een netwerk die door gebruikers gedeelde programma s en databestanden opslaat. Het werkt als een diskdrive op afstand. Het verschil tussen een fileserver en een applicatieserver is dat de fileserver de programma s en gegevens opslaat terwijl de applicatieserver de programma s draait en de data verwerkt.

Voor meer informatie over dit product kunt u een bezoek brengen aan: http://www.europe.access.com/private/NAS-solution

(438 woorden)

BERICHT VOOR DE REDACTIE:

Over VERITAS Software Corporation
VERITAS Software is toonaangevend leverancier van hoogwaardige applicatieback-upmanagementsoftware. VERITAS levert softwareoplossingen aan top 500-bedrijven waarbinnen constant bedrijfskritische informatie voorhanden moet zijn. De producten van VERITAS zijn ontwikkeld om deze bedrijfskritische informatie te beschermen en te beheren. Meer informatie over VERITAS Software is te vinden op de website: http://www.veritas.com.

Over Sun Microsystems, Inc.
Vanaf de oprichting van het bedrijf in 1982, heeft Sun Microsystems, Inc. (Nasdaq: SUNW), consequent vastgehouden aan haar visie: The Network is the Computer. Vanuit die visie heeft het bedrijf zich ontwikkeld tot marktleider op het gebied van de krachtige hardware, software en services die aan de basis staan van internet en intranet, LAN's en WAN's. Oplossingen waarmee klanten wereldwijd hun positie versterken, tot de macht n. Sun heeft in 2001 een jaaromzet van 19,2 miljard US$ gerealiseerd en is aanwezig in meer dan 170 landen. Op het Internet kunt u Sun vinden op http://www.sun.nl.

Over GE Access
GE Access is de voornaamste channel development partner voor complexe computerproducten, -oplossingen en -diensten. Met haar uitgebreide en grondige service en expertise biedt GE Access haar partners eersteklas ondersteuning bij het op de markt brengen van complexe computeroplossingen. GE Access levert innovatieve oplossingen die tot doel hebben de partners een voorsprong te geven op de concurrentie en de winstmarges te vergroten. Het bedrijf richt zich hierbij op de het technologisch vlak van het internet, storage en netwerk security management. Het hoofdkantoor bevindt zich in Boulder, Colorado in de Verenigde Staten. GE Access heeft service-, logistieke- en verkoopkantoren in Verenigde Staten, Canada en Europa.

Het Europese hoofdkwartier is gevestigd in Amstelveen. Daarnaast heeft GE Access 14 lokale kantoren verspreid over heel Europa. Deze kantoren bieden expertise op verkoopgebied en verlenen hun partners technische, integratie, financiële en marketingondersteuning.

Voor meer informatie kunt u een bezoek brengen aan onze website http://www.europe.access.com of ons bellen op +31 (0) 20 34 79 218.

Voor verdere persinformatie, fotomateriaal of een interview kunt u contact opnemen met Yvonne van Bokhoven of Viviane Brokerhof van LEWIS, het IT PR bureau: Tel: +31 (0) 43 3566956Fax: +31 (0) 43 3566955
E-mail: yvonnev/vivianeb@lewispr.comhttp://www.lewispr.com

Voor overige informatie kunt u contact opnemen met Marit Westin van GE Access: Tel: +31 (0) 20 34 79 218Fax: + 31 (0) 20 64 09 659 E-mail: marit.westin@eur.access.comhttp://www.eur.access.com

© 2000 GE Access. General Electric, GE Access and the GE monogram are registered trademarks of General Electric Company. All products and brand names mentioned are registered trademarks of their respective companies.

LEWIS Communications BV
Marketing and Media relations for Technology Companies Gaetano Martinolaan 95
6229 GS Maastricht

tel: +31 (0) 43 356 69 56
fax: +31 (0) 43 356 69 55
web: http://www.lewispr.com
e-mail: persinfo@lewispr.com