Ingezonden persbericht

PERSBERICHT

Kingston neemt zelfontwikkeld testsysteem voor geheugenmodules in gebruik

Dankzij de KT2100 moduletester kan Kingston 'regorous testing' doorzetten tegen concurrerende prijzen.

Nieuwegein, maart 2002 - Kingston Technology beschikt over een nieuw, uitzonderlijk snel en volledig robotgestuurd testsysteem voor geheugenmodules. De KT2100 is ontwikkeld door Kingston's eigen Technology and Test Enginee-ring Division. Het systeem kan SDRAM, RDRAM en DDR geheugenmodules op een PC-moederbord plaatsen en testen met een snelheid van 400 modules per uur. De KT2100 is bovendien voorbereid voor het testen van modules op basis van toekomstige moederborden en nieuwe geheugentechnologie.

Het nieuwe systeem is gebaseerd op de RDRAM RC2000 moederbordtester die Kingston in 2000 samen met Intel ontwikkelde. Daaraan is geheel nieuwe - door Kingston gepatenteerde - test- en robottechnologie toegevoegd. De Kingston Manufacturing Centers over de hele wereld zullen met het systeem worden uitgerust.

Kingston hanteert voor zijn geheugenmodules het principe van 'rigorous testing'. Daarbij worden alle cellen op alle chips van alle modules die de fabrieken verlaten, diepgaand getest - zowel functioneel als mechanisch - onder extreme omstandigheden. Deze uitzonderlijk hoge kwaliteitsnorm betekent voor de afnemers van Kingston over de hele wereld een aanzienlijke kostenbesparing.

De snelheid waarmee de KT2100 de modules test is aanzienlijk hoger dan tot op heden bij 'rigorous testing' kon worden gehaald. Bovendien zijn de productie-technieken en testmethodes van Kingston zó betrouwbaar, dat het aantal producten dat werkelijk defect is kan worden teruggebracht tot 500 per miljoen. Deze snelheid en betrouwbaarheid leveren Kingston een zodanige besparing op kosten op, dat het principe van 'rigorous testing' ook op de nu scherp concur-rerende geheugenmarkt kan worden gehandhaafd.

De KT2100 is voorzien van een robot die vier modules tegelijk in een PC-moederbord plaatst, waarbij kan worden gewerkt met moederborden van uiteenlopende makelij. Vervolgens worden de modules getest op essentiële aspecten, zoals elektrische en elektronische eigenschappen, systeemcompatibiliteit, signaalintegriteit en hittebestendigheid. Het systeem beschikt daarvoor over geïntegreerde kwaliteits- managementfuncties.

De snelle, volledig automatische robot kan eenvoudig worden aangepast aan toekomstige moederborden voor desktop PC's, servers en notebook PC's. De originele moederborden worden op een aantal punten door Kingston aangepast, waardoor de geheugenmodules zwaarder worden belast dan in de praktijk het geval zal zijn. Omdat alle modules die de fabriek verlaten aan de tests worden onderworpen, is de kans dat een niet optimaal functionerende module een eindgebruiker bereikt, nihil.

Distributeurs van Kingston Technology in Nederland zijn: Ingram Micro (030-2464001), PST (020-5471166), Stebis (0344-640400) en GE Access (020-3479200)

Distributeurs van Kingston Technology in België zijn: SDB (015 459000), Tech Data (02 583 8311) en Ingram Micro (02 254 9211)

Kingston Technology
Kingston Technology Company, Inc. is 's werelds grootste onafhankelijke geheugenproducent. Het bedrijf beschikt over de modernste productie-vestigingen in Ierland, Maleisië, Taiwan, China en Fountain Valley USA, plus ondersteunende faciliteiten voor het verwerken van 'wafers' tot IC's, testen en distribueren. Kingston maakt daarbij gebruik van het 'Payton'-model voor supply chain management. Dat ondersteunt het hele productieproces vanaf de ontvangst van de 'wafers' tot en met de distributie van de kant-en-klare geheugenmodules. Kingston distribueert haar producten via een wereldwijd netwerk van distributeurs, OEM en dealerklanten in meer dan 3000 locaties. Bezoek voor aanvullende informatie de website www.kingston.com/europe