Korps: Limburg-Noord, plaats: Venlo 11-03-2002 Mediabericht maandag 11 maart (12.20 uur)

Swartbroek Tweetal aangehouden

SWARTBROEK De politie heeft afgelopen een 29-jarige man en een 19-jarig meisje aangehouden. Na een melding trof de politie het tweetal slapend aan in een met draaiende motor geparkeerd staande auto op de Kremersweg. Ook trof de politie in de auto verdovende middelen aan, evenals gereedschap, waarvoor het tweetal geen overtuigende verklaring kon geven. Op het moment dat de agenten de man wilden aanhouden, reageerde hij agressief en moest onder verzet geboeid worden. Tijdens de aanhouding uitte de vrouw beledigingen naar de agente. Beiden zijn voorgeleid en ingesloten in het politiebureau in Weert.

Echt Verkeersletsel

ECHT Bij een aanrijding is zondagavond een 16-jarige meisje uit Maasbracht gewond geraakt toen zij met haar bromfiets tegen een personenauto botste. Het meisje is met hersenletsel per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis van Roermond. De aanrijding ontstond zondagavond omstreeks 18.30 uur op de kruising van de Oranjelaan met de Prins Hendrikstraat. De 23-jarige automobilist uit Eindhoven reed over de Prins Hendrikstraat, en wilde de Oranjelaan oversteken. Daarbij zag hij het meisje op haar bromfiets over het hoofd. Het slachtoffer botste tegen de rechterzijkant van de auto en kwam ten val, waarbij haar helm van haar hoofd vloog. Zij bleek een zware hersenschudding en diverse kneuzingen te hebben opgelopen.

Venlo Diefstal uit vrachtwagens

VENLO Bij een inbraak in een achttal vrachtautos hebben onbekenden tussen zaterdagmiddag en zondagavond verschillende goederen gestolen. De waarde ervan is niet bekend. De inbraak vond plaats nadat de daders de poort van het bedrijf aan de Winkelveldstraat vernielden. Ze hadden hierdoor toegang tot de in het gebouw geparkeerd staande vrachtwagens en doorzochten die. De daders namen pallets met computeronderdelen mee, evenals een koelkast en beeld- en geluidsapparatuur. Het is niet uitgesloten dat de daders van deze diefstal gebruik hebben gemaakt van een kleine vrachtauto van een koeriersbedrijf. Deze Iveco vrachtwagen werd afgelopen weekend in Blerick gestolen vanaf een vrachtwagen-parkeerplaats aan de Molenbossen. De politie onderzoekt de beide zaken.