Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

3Com Gateway brengt snel internet op alle werkplekken

Eén internetabonnement volstaat voor simultane gebruikers

Maarssen, 11 maart 2002 - 3Com introduceert de OfficeConnect Cable/DSL Gateway. Als die wordt aangesloten op een kabel- of DSL-modem kunnen verschillende gebruikers via één abonnement tegelijkertijd actief zijn op internet. Dat spaart aanzienlijk op de kosten, waarmee de voordelen van breedband internet ook bereikbaar voor kleine bedrijven.

De OfficeConnect Cable/DSL Gateway is eenvoudig te installeren en beschikt over uiteenlopende - professionele maar eenvoudig te gebruiken
- IP-faciliteiten, een firewall en voorzieningen voor het gebruik van encryptie.

De Gateway heeft vier auto-sensing 10/100 Mbps netwerkaansluitingen. En één Ethernet aansluiting waarmee de Gateway wordt aangesloten op een kabel- of ADSL-modem. De overige kunnen worden gebruikt voor directe aansluiting van vier gebruikers. Dezelfde poorten kunnen echter óók worden gebruikt om de Gateway aan te sluiten op het bestaande lokale netwerk (LAN); op deze manier kunnen maximaal 253 gebruikers op het internet worden aangesloten.

De firewall-faciliteiten beschermen het lokale netwerk (LAN) gedegen tegen ongewenste activiteiten van hackers. De firewall omvat specifieke voorzieningen om zogenoemde 'Denial of Service' aanvallen ? waarbij het netwerk van buitenaf met zoveel berichten wordt bestookt dat het reguliere verkeer stilvalt - doeltreffend af te slaan. De uitgebreide encryptievoorzienin-gen maken de Gateway bovendien uitstekend geschikt als schakel in een beveiligd Virtual Private Network (VPN) dat verschillende lokaties via internet met elkaar verbindt.

De OfficeConnect Cable/DSL Gateway is in Nederland direct verkrijgbaar en heeft een adviesprijs van 176 euro (exclusief btw).

Over 3Com
3Com is een vooraanstaand leverancier van veelzijdige en gebruiksvriendelijke netwerk-oplossingen die bedrijven verbinden met medewerkers, klanten en leveranciers ? altijd en overal. Daarnaast is 3Com een toonaangevend leverancier van IP-platforms en toegangs-infrastructuren voor netwerkserviceproviders. 3Com werd in 1979 opgericht door een van de uitvinders van Ethernet, een technologie die ten grondslag ligt aan vrijwel alle lokale netwerken. Inmiddels heeft 3Com meer dan 340 miljoen netwerkaansluitingen geleverd. De onderneming heeft haar hoofdkantoor in het Amerikaanse Santa Clara, Californië. Kijk voor meer informatie op www.3com.nl of op www.3com.be.



Ingezonden persbericht