Gemeente Nieuwegein

Brand in 1e Montessorischool in Nieuwegein

Zondagmiddag 10 maart om 12.45 uur brak er brand uit in de 1e Montessorischool aan de Tinnegieterstede in Nieuwegein. Door de brand is de school niet meer te gebruiken. Zondagavond zijn de ouders van de leerlingen hiervan op de hoogte gebracht zodat de leerlingen niet voor niets naar school hoefden te komen. Onder leiding van de burgemeester zijn medewerkers van de gemeente en de directie van de school in overleg om op korte termijn tijdelijke huisvesting te vinden tot aan de zomervakantie. Dinsdagavond om 20.00 uur is er een informatieavond voor alle ouders van leerlingen in het Veerhuis. De betrokken ouders zijn hierover vandaag door de school geïnformeerd. Op deze avond wordt de tijdelijke oplossing gepresenteerd. Na de zomervakantie betrekt de
1e Montessorischool haar nieuwe locatie aan het Mozartplantsoen in Nieuwegein. De uitgebrande school wordt zo snel mogelijk leeggehaald en dichtgemaakt. De komende dagen blijft er bewaking in de school aanwezig.

De brand is vermoedelijk ontstaan in de omgeving van de hoofdingang en heeft zich daarna in het dak en de nabijgelegen ruimten uitgebreid. Vooral de brand in het dak was door de complexe samenstelling van de dakconstructie lastig te bestrijden. De brandweer heeft stukken dak moeten verwijderen om de brand te kunnen blussen. Om 13.50 uur was er geen risico meer op uitbreiding en is het signaal brandmeester gegeven. De brand is bestreden door 4 blusvoertuigen met 6 stralen, in totaal zijn ongeveer 40 brandweermensen in actie geweest.

De in het pand aanwezige bewaker meldde om 00.30 uur dat het dak van het gebouw weer in brand stond waarop de brandweer weer is uitgerukt om na te blussen. Om 06.30 uur deed zich dit nogmaals voor. Dit nablussen bij een dergelijke brand is een normaal verschijnsel en er mede de reden van dat er bewaking in het pand is.

Zondag om 15.30 uur is het pand overgedragen aan de mensen die namens de verzekering de schade aan de inboedel kwamen beperken en kwamen opruimen.

---

Invoerdatum 11-3-2002

---

Copyright © Gemeente Nieuwegein Martinbaan 2
3439 NN Nieuwegein