Gemeente Amsterdam


---
|
Resultaten MegaBanenMarkt in februari sterk verbeterd

Zie ook

Megabanenmarkt

Onderzoek & Statistiek

Resultaten MegaBanenMarkt in februari sterk verbeterd

'De MegaBanenMarkt doet haar werk op vele fronten tegelijk'. Dat concludeerde wethouder van Sociale Zaken van Amsterdam Jaap van der Aa, vanochtend bij de presentatie van de jongste resultaten
van de MegaBanenMarkt. Op de MegaBanenMarkt worden alle 40.000 cliënten van de Amsterdamse Sociale Dienst uitgenodigd. Februari was goed voor bijna de helft van de resultaten. Van der Aa presenteerde verder een oplossing voor het ziekterisico voor werkgevers: Daarmee lost Amsterdam een belangrijk knelpunt op dat veel MKB-werkgevers in weg staat (langdurig) werklozen in dienst te nemen.

MegaBanenMarkt
In februari is de productie van de MegaBanenMarkt belangrijk opgeschroefd.
Productie MBM februari 12 nov - 31 jan

gevoerde gesprekken
8007 8469

uitgenodigd aantal cliënten per dag
600 - 700 300 - 400
cliënten aan baan geholpen 129 100
cliënten in bemiddeling naar werk 240 1039
cliënten trajectplan gericht op werk 861 799
cliënten trajectplan soc activering zorg 205 273 opschortingen 'niet-opkomers' 801 905
beëindigingen n.a.v. opschortingen 154 96
afgeronde heronderzoeken 135 233

Ook is de werkgeversbenadering geïntensiveerd; via Mini-banenmarkten en een clusterbenadering worden groepen werkgevers gekoppeld aan specifieke kandidaten. De eerste uitkomsten zij hoopgevend. Uit onderzoek van bureau O&S bleken de volgende cijfers: de klanten geven een 7,5 voor de behandeling; 30% verwacht een baan; de wachttijd bleek voor een kleine groep een probleem.

Medische keuringen
Bijna een derde deel van de bezoekers vraagt om een medische keuring: 63% blijkt volledig arbeidsongeschikt; 3% volledig arbeidsgeschikt; 4% arbeidsgeschikt met speciale maatregelen; 21% komt in aanmerking voor een traject naar werk (WIW, REA, SW); 9% komt in aanmerking voor sociale activering of een voortraject.

Dekking ziekte risico
De gemeente Amsterdam is in onderhandeling met twee particuliere verzekeringsmaatschappijen over het dekken van ziekterisico's van werkgevers. MKB-Nederland gaf eerder aan dat dit een belangrijk knelpunt is voor het in dienst nemen van cliënten van de Sociale Dienst. De gemeente zal de verzekering voor een beperkte periode op zich nemen.

Lisa Neves Gonçalves

^


-

© gemeente Amsterdam - 11-03-2002