Korps: Limburg-Zuid, plaats: Maastricht 11-03-2002 Persberichten Districten Maastricht en Sittard (HP 13.30) Maandag 11 maart 2002

Maastricht, rijden onder invloed:
Een 48 jarige inwoner van Maastricht is maandag 11 maart 2002 door de politie bekeurd wegens het rijden onder invloed in een personenauto. Het alcoholgebruik van de inwoner van Maastricht werd omstreeks 02.30 uur vastgesteld bij een routinecontrole op de Parallelweg te Maastricht. De bestuurder bleek bij het eerste contact met de politie behoorlijk naar het gebruik van alcohol te ruiken. Het alcoholgebruik werd bevestigd door een alcoholblaastest. De bestuurder werd vervolgens meegenomen naar het politiebureau waar hij zijn medewerking moest verlenen aan een ademanalyse. De uitslag van deze analyse gaf een alcoholpromillage aan tussen 0.7 en 0.8 promille. Tegen de inwoner van Maastricht werd proces-verbaal opgemaakt. Hij kreeg een transactievoorstel aangeboden van 190 euro. Na verhoor kon hij huiswaarts met een rijverbod van 2 uur in zijn bezit.

Maastricht, woninginbraak:
Zondag 10 maart 2002 heeft een inbraak plaatsgevonden in een woning aan de Andre Severinweg te Maastricht. De bewoners ontdekten de inbraak bij hun thuiskomst omstreeks 21.00 uur. Toen zij de woning binnengingen hoorden zij op de eerste etage gestommel. De inbreker heeft daar vermoedelijk via een opengemaakt raam de woning weten te verlaten. De woning bleek doorzocht te zijn waarbij onder andere een geldkistje met een onbekende inhoud, een playstation en een dvdspeler werden ontvreemd. In de buurt werden geen personen meer aangetroffen die mogelijk iets met de inbraak van doen hadden. De politie stelt een verder onderzoek in.

Susteren, videotheek overvallen:
In een aan de Oude Rijksweg Noord te Susteren gevestigde videotheek heeft zondagavond 10 maart 2002 een gewapende overval plaatsgevonden. Beide overvallers gingen er met 130 euro vandoor. Zondagavond kwamen omstreeks 19.25 uur twee onbekende mannen de videotheek aan de Oude Rijksweg Noord te Susteren binnen. Een van beide mannen bedreigde de 21 jarige medewerkster van de videotheek met een vuurwapen en eiste de afgifte van het kasgeld. De medewerkster gaf de inhoud van de kassa, geschat ongeveer 130 euro, af aan de overvallers. Deze gingen meteen met de buit aan de haal en verlieten de videotheek. De gewaarschuwde politie heeft meteen na de melding een uitgebreid onderzoek in de omgeving ingesteld. De overvallers zijn echter onbekend gebleven. Hoe zij zich verplaatst hebben en in welke richting zij gevlucht zijn is geheel onbekend. De medewerkster heeft van de overval bij de politie aangifte gedaan. De politie stelt een verder onderzoek in.