Gemeente Maassluis

11-3-2002

Verslag milieucontroleur

In de maanden januari/februari werden aan diverse bewoners uit de Burgemeesterswijk, de Sluispolder-Oost, Centrum en Componistenwijk 42 RODE-kaarten uitgedeeld vanwege het niet op de juiste wijze aanbieden van hun huishoudelijk afval.

Op de Haven werden ongeveer 25 zakken afval met bedrijfsafval gedumpt in de cocon die bestemd is voor bewoners. De betrokken ondernemer heeft de zakken uit de cocon verwijderd en afgevoerd naar de milieustraat.

Op de Burg. Schwartzlaan werd in korte tijd tot drie maal toe geconstateerd dat er tussen de cocons een hoeveelheid grof afval werd gedumpt. In samenwerking met de wijkmeester van de Woningstichting Maassluis kon de dader worden opgespoord. Deze kreeg alsnog een rekening voor het verwijderen van dit afval.

Op de Jasmijnstraat werd een partij grof huisvuil, waaronder bedden, matrassen, hout, vinyl, fietswrakken, auto-onderdelen etc., aangetroffen. Een en ander bleek niet bij de reiniging te zijn gemeld. Door een oplettende bewoner uit deze straat werd gezien wie zich aan deze illegale storting had schuldig gemaakt. Uit onderzoek bleek dat een bewoner uit deze flat naar elders was verhuisd met achterlating van zijn afval. Deze bewoner kreeg op zijn nieuwe adres de rekening gepresenteerd voor het verwijderen van zijn afval.

Naast en tussen de cocons op de Mgr W.M. Bekkerslaan werd grofvuil, zijnde matrassen, hout en ander afgedankt materiaal aangetroffen. Dit afval werd in het week-end tussen de cocons gedumpt. De dader kon worden achterhaald. Ook deze kreeg van de reiniging een rekening voor het verwijderen van de rommel.

Een bewoner uit de omgeving van de P. Schimstraat meldde dat zij in de gezamenlijke GFT container een paar sneeuwkettingen en sneeuw/berg-wandelschoenen had aangetroffen. Deze attributen werden door de oplettende bewoner uit de container gevist en op de juiste wijze afgevoerd.
Gezien de winterse omstandigheden van de laatste jaren zag de oude eigenaar kennelijk geen brood meer in deze artikelen en was hij wellicht van mening dat deze nog te composteren waren.

Door een bewoner uit de Burg. Wesselinkstraat werd gemeld dat er vanaf een der galerijen van deze flat twee zakken huisvuil naar beneden waren gegooid en dat deze zakken op de luifel boven de ingang van de flat gedeeltelijk uit elkaar waren gespat. De eigenaar van deze zakken kon worden achterhaald en kreeg een proces-verbaal.

Door een bewoner van het Burg. Dommisseplein werd gezien dat iemand in de late zaterdagavonduren met diverse stuks grof-huisvuil liep te sjouwen. Ook werd gezien dat het afval bij de diverse cocons in de omgeving van de flats werd geplaatst. Helaas voor de dader werd zijn kenteken genoteerd. Betrokken man had de huur bij de WSM opgezegd en was naar elders verhuisd. Deze man kreeg eveneens een rekening van de reiniging voor de verwijdering van zijn, niet gemelde, afval.

In de afgelopen weken zijn er diverse klachten van bewoners uit de Mozartlaan binnengekomen met betrekking tot zwerfvuil dat afkomstig is van een bedrijf uit de buurt. De bewoners worden regelmatig geconfronteerd met uit containers gewaaid verpakkingsmateriaal. Met de directie is afgesproken dat zij erop toezien dat de leefomgeving rond het bedrijf een ordelijk aanzien blijft houden.