Gemeente Oostburg


Welkom > Actueel > Nieuws- en Persberichten > Week 11 algemeen

Week 11 - 2002
Algemeen nieuws


* Landelijke collecten

* Sluiting gemeentehuis

* Openingstijden politiebureau oostburg

* Gewijzigde route inzamelen huisvuil i.v.m. pasen
* Nieuw noodlokaal obs zuidzande ingebruikgenomen
* Handsfree bellen, niks aan de hand.

* Opening tentoonstelling 'zinloos geweld'
LANDELIJKE COLLECTEN
17-03-2002 t/m 23-03-2002 Simavi

PLAATSELIJKE COLLECTEN
31-03-2002 t/m 06-04-2002 Hersenstichting Nederland

WAFELACTIES
30-03-2002 Volleybalvereniging IJzendijke te IJzendijke

PAASEIRENACTIE
15 t/m 22-03-2002 Caritas Oostburg te Oostburg te Oostburg, Schoondijke, Waterlandkerkje, Zuidzande, Groede, Nieuwvliet

SLUITING GEMEENTEHUIS

Op 19 maart a.s. vanaf 12.00 uur is het gemeentehuis voor alle handelingen gesloten.

Het gemeentehuis is gesloten op vrijdag 29 maart tot en met maandag 1 april 2002.

Aangifte van overlijden kunnen telefonisch via tel. 06 15513049 (de heer R. Kouijzer) worden doorgegeven en wel uitsluitend op zaterdag 30 maart 2002 tussen 09.30 uur en 10.00 uur.

OPENINGSTIJDEN POLITIEBUREAU OOSTBURG

Het politiebureau Oostburg, (Trageldam 1, 4501 CX OOSTBURG) is alleen op werkdagen van maandag tot en met vrijdag geopend van 08.30-12.00 uur en van 13.00-16.30 uur. Politiebureau Sluis (Lange Wolstraat 9a, 4524 CA SLUIS) is op zondagen geopend van 14.00-17.00 uur.

Telefonisch is het politiebureau ten alle tijde te bereiken via telefoonnummer 0900-8844. Ook in het weekend. Voor persoonlijke aangifte in het weekend of na sluitingstijd, bel 0900-8844 voor het maken van een afspraak.

GEWIJZIGDE ROUTE INZAMELEN HUISVUIL I.V.M. PASEN

Op tweede paasdag, maandag 1 april 2002 wordt geen huisvuil opgehaald en op dinsdag 2 april 2002 wordt geen grof huisvuil ingezameld.

In plaats daarvan wordt het huisvuil volgens het hieronder staande schema ingezameld.

Dinsdag 2 april 2002.


* In de kern Oostburg alle woningen ten zuiden van de lijn Bredestraat, Brouwerijstraat, Burchtstraat en Nieuwstraat.
* Het buitengebied ten zuiden en ten westen van de kern Oostburg.
* De kustroute (Cadzand-Bad en Nieuwvliet-Bad).
* De gebruikelijke route op dinsdag.

Woensdag 3 april 2002.


* In de kern Oostburg alle woningen ten noorden van de lijn Bredestraat, Brouwerijstraat, Burchtstraat en Nieuwstraat.
* Het buitengebied ten noorden van de kern Oostburg.
* De gebruikelijke route op woensdag.

Grof huisvuil.
De grof huisvuilroute in regio 1 (Oostburg, Zuidzande, Cadzand, Nieuwvliet en omgeving) en de route voor het inzamelen van grof tuinafval in regio 1 worden op donderdag 4 april 2002 gereden.

NIEUW NOODLOKAAL OBS ZUIDZANDE INGEBRUIKGENOMEN

Door de toename van het aantal leerlingen was het noodzakelijk om een lokaal bij te bouwen voor de OBS Zuidzande.

Was het zo dat een zevental jaar geleden Zuidzande aan de rand van de opheffingsnorm zat nu is het aantal leerlingen verdubbeld. De school in Zuidzande wordt bevolkt, volgens de laatste telling, door 62 kinderen.

De gemeenteraad heeft op 20 december 2001 een besluit genomen tot de bouw van dit lokaal en op 18 februari j.l. is het lokaal in gebruik genomen. Leerlingen van de middenbouw krijgen les in dit lokaaltje.

Vanaf 30 maart 2002 is bellen in de auto zonder handsfree set in Nederland verboden. U mag dus alleen bellen tijdens het rijden als u over een systeem beschikt, waarmee u de telefoon zonder handen kunt gebruiken.

De campagne "handsfree bellen, niks aan de hand" is bedoeld om de Nederlandse automobilisten te wijzen op de nieuwe wet op mobiel bellen in de auto.

Wanneer krijg je een boete?
Wanneer u een motorvoertuig, bromfiets of invalidenvoertuig bestuurd is het verboden tijdens het rijden een mobiele telefoon vast te houden. Ook als je niet aan het bellen bent, krijg je hiervoor een boete; je mag dus geen SMS-berichten versturen of lezen, een adres opzoeken of een telefoonnummer opslaan. Het verbod geldt ook als je in de file staat.

Kort gezegd het is verboden om een telefoon vast te houden. Tussen je hoofd en de schouder klemmen mag ook niet.
De minimale boete die je kunt krijgen voor niet-handsfree bellen is 138 euro. De maximale straf is twee maanden cel of een boete van 2000 euro.

Meer informatie over dit kunt u op de site www.verkeerenwaterstaat.nl. (bron ministerie van Verkeer en Waterstaat).

OPENING TENTOONSTELLING 'ZINLOOS GEWELD'.

Zes scholen voor het voortgezet onderwijs in Zeeuwsch-Vlaanderen zijn het afgelopen half jaar bezig geweest met het thema "Zinloos Geweld". De financiering van dit schoolproject werd mogelijk gemaakt door de gezamenlijke Lions Clubs uit de regio.

Door gastlessen verzorgd door jeugdzorgspecialisten van de politie Zeeland, kringgesprekken en discussie is dit onderwerp door 900 derde-klas leerlingen besproken.

De creatieve verwerking van dit onderwerp werd tijdens de kunstvakken vervaardigd. Het resultaat van deze creatieve vaardigheden kunt u bewonderen in den centrale hal van "Den Hoekzak" te Oostburg.

Op donderdag 7 maart j.l. werd de tentoonstelling officieel geopend in aanwezigheid van wethouder Leentfaar, de heer George Dhont, conrector van het ZwinCollege, en de heer Rennie Fassaert voorzitter van de Lions Club West Zeeuwsch-Vlaanderen, vertegenwoordiging van politie en haltbureau en natuurlijk de leerlingen van het ZwinCollege.

Wethouder Leentfaar sprak tijdens zijn toespraak over het feit dat zinloos geweld, dichterbij gebeurd dan we meestal denken. Bijvoorbeeld op school, in de buurt in een gezin. Zinloos geweld hoeft lang niet altijd lichamelijk te zijn, geestelijk kan ook in de vorm van pesten, treiteren enz.
Om zinloos geweld te beperken en aan te pakken zullen we de mentaliteit en het gedrag van mensen moeten veranderen. Daartoe moet men worden aangespoord en gestimuleerd. Dat kan via het gezin, via de school, via de sportclub of hoe dan ook. Een van de aspecten moet zijn het onherroepelijk terugdringen van zinloos teveel drinken, of het gebruiken van stimulerende middelen.

Hij prijst de middelbare scholen die dit thema hebben opgepakt en uitgewerkt. Wethouder Leentfaar is ervan overtuigd dat het project zijn uitwerking niet zal missen en dat Zeeuwsch-Vlaanderen er beter en veiliger van wordt.
al van sociaal cultureel centrum "Den Hoekzak" te Oostburg en is gedurende 4 weken te bezichtigen op werkdagen van 08.00-20.00 uur. De tentoonstelling staat in de centrale hal.