GroenLinks

GroenLinks Tweede-Kamerfractie Nieuwsbrief 11 maart 2002 15:11

'Wachten kan niet meer' gepresenteerd

(11 maart 2002)

GroenLinks heeft vandaag de nota 'Wachten kan niet meer; goede zorg voor een eerlijke prijs' gepresenteerd. GroenLinks doet daarin voorstellen voor aanpassing van het zorgstelsel. Aanpassing van het stelsel is noodzakelijk voor de kwaliteit, toegankelijkheid en betaalbaarheid van de zorg.

Het stelsel van GroenLinks zorgt voor een eerlijke verdeling van de financiële lasten van de zorg tussen arm en rijk, ziek en gezond, oud en jong. Het zorgt bovendien voor een doelmatig stelsel met meer kwaliteit en minder wachtlijsten. De burger kan zijn eigen keuzes maken zonder onverantwoorde risico's te lopen of de solidariteit te ondermijnen.

GroenLinks heeft goede verwachtingen dat ook het CPB positief zal oordelen over deze vernieuwing van het zorgstelsel. Aan de vooravond van het hoofdlijnen debat over een nieuw zorgstelsel is het belangrijk dat partijen open kaart spelen over hun plannen met de zorg.

Herziening van het stelsel moet uiteraard zorgvuldig en stapsgewijs plaatsvinden. Maar verandering is bittere noodzaak: wachten kan niet meer.

Klik hieronder voor de volledige tekst van de nota 'Wachten kan niet meer; goede zorg voor een eerlijke prijs' http://www.groenlinks.nl/partij/2dekamer/publikaties/zorgnotawebversie.doc