Korps: Friesland, plaats: Friesland 11-03-2002
Politieberichten van 11/3 (07.00 uur t/m 13.00 uur)

Heerenveen: overvaller aangehouden
Zondag omstreeks 03.50 uur werd in het centrum van Heerenveen een 17-jarige inwoner van die plaats aangehouden. Bij zijn aanhouding bleek de verdachte nog in het bezit te zijn van een klein geldbedrag, hetgeen hij had buitgemaakt bij de overval op de smulboetiek aan de Nieuwstraat, die kort daarvoor had plaatsgevonden. Het geld werd in beslag genomen. Diezelfde avond had hij ook nog geprobeerd een slijterij te overvallen in Rottum en bedreigde hij op de Haskeruitgang een jongen en meisje. De verdachte heeft de overvallen en de bedreiging bekend. Ook de overval op het BP-benzinestation op woensdag 20 februari werd door hem gepleegd. Het pistool waarmee hij gedreigd had, bleek een namaakpistool te zijn, dat hij op zijn vlucht had weggegooid. Dit namaakpistool werd in een tuin in het centrum van Heerenveen teruggevonden en in beslag genomen. De verdachte zit op dit moment nog vast. Zie ook de eerdere politieberichten, die hierover verschenen.

Heerenveen: inbraak auto
Afgelopen weekend werd ingebroken in een personenauto, die geparkeerd stond op het Gashoudersplein. De ruit aan de passagierszijde werd vernield. Uit de auto werd een radio/cd-speler weggenomen. De eigenaresse, een 67-jarige inwoonster van Heerenveen, heeft aangifte gedaan.

Drachten: diefstal personenauto
Van zaterdag op zondag werd vanaf een bedrijfsterrein aan de Hemmen een personenauto, merk Volkswagen Golf, kleur wit, gestolen. De auto was eigendom van een autobedrijf. Een medewerker van het bedrijf, een 44-jarige inwoner van Nes bij Akkrum, heeft aangifte gedaan. In de loop van zondagochtend werd de auto teruggevonden in Groningen. Er werd geen verdachte bij de auto aangetroffen.

Leeuwarden: vrachtwagen geschaard
Maandag omstreeks 12.30 uur schaarde een vrachtwagencombinatie op de Hendrik Algraweg. De combinatie was geladen met oud ijzer. De beide rijbanen van de Hendrik Algraweg werden geblokkeerd, waardoor geen verkeer mogelijk was tussen de Overijsselseweg en de Newtonweg. Het verkeer werd ter plaatse omgeleid. De chauffeur (leeftijd en woonplaats nog niet bekend)raakte niet gewond.

Leeuwarden: inbraak bedrijf
Afgelopen weekend werd ingebroken in een kantoor van een bedrijf aan de Westersingel. Een toegangsdeur werd opengebroken. Uit het kantoor werd een laptop weggenomen. Een medewerker van het bedrijf, een 40-jarige inwoner van Leeuwarden, heeft aangifte gedaan.

Leeuwarden: inbraak winkel
Tussen zaterdag en maandag werd ingebroken in een winkel aan de Snekertrekweg. Een raam in de toegangsdeur werd vernield. In de winkel werd een vitrinekast vernield. Vier glazen viskommen, elektrische apparatuur en drie verwarmingselementen voor een aquarium werden weggenomen. Een medewerker van de winkel, een 38-jarige inwoner van Leeuwarden, heeft aangifte gedaan.

Bureau Communicatie: 058 - 880 8272