Gemeente Waalre

07-03-2002: Start werkzaamheden herinrichting Burgemeester Mollaan

07-03-2002: Woensdag 20 maart Boomfeestdag 2002


---
gedeelte mollaan vanaf 11 maart gesloten voor gemotoriseerd verkeer

START WERKZAAMHEDEN HERINRICHTING BURG. MOLLAAN

Op maandag 11 maart aanstaande wordt een gedeelte van de Burg. Mollaan voor een langere periode gesloten voor gemotoriseerd verkeer. Het betreft het weggedeelte vanaf de bestaande rotonde op de Burg. Mollaan tot juist voor de aansluiting van de Campanulalaan op de Burg. Mollaan.

De afsluiting vloeit voort uit de start van fase 1 van de herinrichting van de Burg. Mollaan. Op het hiervoor genoemde weggedeelte wordt vanaf maandag 11 maart i.v.m. noodzakelijke vervanging van het wegdek - het asfalt van de rijbaan gefreesd en vervolgens vernieuwd. Naar verwachting wordt dit weggedeelte in week 20 weer opengesteld.

Verkeer en bereikbaarheid

Voor het - doorgaande - verkeer, dat onder normale omstandigheden gebruik zou maken van de Burg. Mollaan, wordt met borden een omleidingsroute aangegeven. Deze route verloopt via de Eindhovenseweg, de Kon. Julianalaan, de Raadhuisstraat (zuidelijke geasfalteerde stukje) en de Juliana de Lannoylaan (v.v.).

Omdat de kruising Burg. Mollaan/Gestelsestraat niet betrokken is in fase 1 van de herinrichting, blijven de bedrijven die ten zuiden van de Burg. Mollaan liggen - onder meer via deze kruising - bereikbaar voor het verkeer.

Omdat de eigenlijke toegang tot de zuidelijke - eenrichtings - parallelweg van de Burg. Mollaan binnen het gedurende fase 1 voor gemotoriseerd verkeer afgeloten gedeelte van de Burg. Mollaan valt, wordt op deze parallelweg tijdelijk tweerichtingsverkeer ingesteld. De eigenlijke uitgang van deze ventweg wordt daarmee tijdelijk ook de toegang, waardoor de hier gevestigde bedrijven bereikbaar blijven. De noordelijke parallelweg van de Burg. Mollaan is gedurende de werkzaamheden niet bereikbaar.

Het gedeelte van de wijk Voldijn ten noorden van de Burg. Mollaan is tijdens de eerste dagen van fase 1 uitsluitend bereikbaar via de Gestelsestraat en de Campanulalaan. Zodra de werkzaamheden dat toelaten, zal daaraan een provisorische toegang via de Gladioluslaan worden toegevoegd.

Eveneens zo spoedig mogelijk wordt een goed beloop- en befietsbare tijdelijke oversteekplaats voor langzaam verkeer gemaakt tussen Winkelcentrum Voldijn en Zorgcentrum t Laar.

Doel en onderdelen herinrichting

Vanwege de komst van de Philips High Tech Campus in Eindhoven gaat de hoeveelheid woon/werk-verkeer op de Mollaan toenemen. Daarom wil de gemeente, door t treffen van een aantal fysieke maatregelen en aanpassingen (rotonde; middengeleiders; verhoogde kruisingsvlakken e.d.), de verkeersveiligheid op deze weg vergroten. Goede oversteekbaarheid vormt daarbij een belangrijk aspect. Door bij de noodzakelijke vervanging van het wegdek zogenaamd Zeer Stil Asfalt toe te passen, wordt bovendien het verkeersgeluid aanzienlijk verminderd. Tenslotte wordt de herinrichting aangegrepen om, door middel van een bijna complete vernieuwing van het groen langs de weg, het aanzien van de Burg. Mollaan te verfraaiien. De totale kosten van de herinrichting bedragen bijna één miljoen euro.


---
Woensdag 20 maart: Boomfeestdag 2002

Op woensdagmorgen 20 maart aanstaande wordt voor de 31e maal de Waalrese editie van de Nationale Boomfeestdag gehouden. Zon 230 leerlingen uit de groepen 8 van de Waalrese basisscholen, het IVN en de gemeente slaan die ochtend, onder de noemer bo-men kleuren de wereld, de handen ineen om het plantfestijn tot een groot succes te maken.

Dit jaar gaat de basisschooljeugd, onder toeziend oog van leden van het college van burgemeester en wethouders, aan de slag op een bosperceel nabij de Hutdijk.. Ze gaan daar onder de bestaande dennebomen circa 500 inlandse eiken (maat 80-100 cm) planten.

Programma

De scholieren worden op de plantlocatie begeleid door leden van het IVN en medewerkers van de gemeente. In de afgelopen weken hebben de schoolgidsen van het IVN de leerlingen voorbereid op hun werkzaamheden door middel van een bomenspel. De herinneringsvaantjes voor de scholen en de traditionele beker chocolademelk en de lineaal voor elke planter zullen ook dit jaar niet ontbreken op de plantlocatie. Het plantschema ziet er als volgt uit: OBS Ekenrooi, 08.45-09.15 uur; Basisschool St. Christoffel, 09.30-10.00 uur; Basisschool De Wilderen, 10.00-10.45 uur; Basisschool De Bonkelaar, 11.00-11.30 uur; Basisschool De Meent, 11.30-12.00 uur.