Wolters Kluwer NV

Wolters Kluwer nv
11 maart 2002

Wolters Kluwer neemt Artel Software House over

Acquisitie versterkt de positie van Wolters Kluwer als toonaangevend aanbieder van geïntegreerde software en informatie (content) voor de Italiaanse financiële, fiscale en human resources markt

Wolters Kluwer nv maakt bekend dat de acquisitie van het Italiaanse softwarebedrijf Artel Software House, S.p.A. met succes is afgerond. Het in Bassano di Grappa gevestigde bedrijf, dat in 2001 een omzet van ongeveer EUR3 miljoen realiseerde, produceert software die de werkprocessen van belasting- en financieel adviseurs ondersteunt (zogeheten workflow tools). Daarnaast levert de onderneming accounting software voor het midden- en kleinbedrijf en professionele dienstverleners. Artel is de enige aanbieder van applicatiediensten (de ideale online service) op dit terrein en diverse processen en producten van het bedrijf zijn gecertificeerd. Met de overname van Artel krijgt Wolters Kluwer in het marktsegment fiscal/financial toegang tot de markt van middelgrote en kleine bedrijven en versterkt zij haar leidende positie in Italië als de aanbieder van onmisbare informatie en software op het gebied van belasting, recht en human resources voor professionele gebruikers.

Artel Software House telt ongeveer 45 medewerkers en is een toonaangevende leverancier van fiscale software voor professionals (grootboek, belastingaangifte en financiën) en voor het midden- en kleinbedrijf. Artel zal geïntegreerd worden in de andere Italiaanse softwarebedrijven van Wolters Kluwer, zodat bepaalde activiteiten zoals ontwikkeling van software, marketing & verkoop en back-office gecombineerd kunnen worden.

'De acquisitie van Artel past perfect in de strategie van Legal, Tax & Business Europe. Wij richten ons in Europa namelijk op een specifiek aantal marktsegmenten, waaronder fiscal/financial', zegt Jean-Marc Detailleur, lid van de Raad van Bestuur van Wolters Kluwer en verantwoordelijk voor Legal, Tax & Business Europe. 'Deze uitbreiding van ons productenpakket versterkt onze nummer 1 positie in de Italiaanse markt en betekent een grote stap vooruit op het gebied van fiscale software ter ondersteuning van werkprocessen. Artel Software House kan onze klanten geïntegreerde informatieproducten bieden, zodat zij vanaf één punt kunnen beschikken over alle informatie die zij nodig hebben.'

Artel Software House is het vierde softwarebedrijf in twee jaar dat Wolters Kluwer in Italië overneemt. In 2000 werden OA Sistemi (workflow tools voor juristen) en Pragma (belasting- en financiële software voor het midden- en kleinbedrijf) verworven. Vorig jaar kocht Wolters Kluwer OSRA (toonaangevend aanbieder van software op het gebied van belastingaangifte en human resources).




Wolters Kluwer NV