Korps: Brabant-Noord, plaats: Cuijck 11-03-2002 Persbericht district Land van Cuijck

VERNIELINGEN OPGELOST

De politie in het land van Cuijk heeft de vernielingen aan autos opgelost die eind februari/begin maart werden gepleegd in Boxmeer. Vorige week werden drie jon-gens verhoord die bekenden van 23 autos een of meerdere banden te hebben lekge-stoken. Daarnaast werden zeven autos bekrast.

De vernielingen werden onder andere gepleegd op Sweelinck, Van Speyk en de Weijer-straat. Daarbij werden tientallen banden lek gestoken. De schade loopt in de duizenden euros. Het trio, 14, 15 en 17 jaar oud is verhoord en zal te zijner tijd voor de rechter moeten verschij-nen. De twee jongste verdachten zijn afkomstig uit Boxmeer, de 17-jarige komt uit Nijme-gen.

SNELHEIDSCONTROLE

Zondagmiddag is op verschillende plaatsen snelheidscontrole gehouden. Op de Volkel-seweg in Mill werden 4 bestuurders bekeurd omdat ze te hard reden. Op deze weg waar 80 km/u is toegestaan was 118 km/u de hoogste snelheid. Op de Graafsedijk in Gassel werd een 50-jarige motorrijder uit Haps bekeurd. De man reed 140 km/u waar 80 km/u was toegestaan. Het rijbewijs van de man is ingevorderd.

MAN AANGEHOUDEN, Cuijk

Zondagavond werd gemeld dat er een ongeval was geweest op de Beerseweg in Cuijk. Een auto was door een ijzeren hekwerk rond een tuin gereden. De bestuurder, een 26-jarige man uit Cuijk, stapte uit en liep direct weg. Korte tijd later kon de man door de politier worden aangehouden. De man bleek te veel te hebben gedronken. Tegen de man is proces-verbaal opgemaakt. Na verhoor is hij in de loop van maandagmorgen heengezonden.

ILLEGAAL STOKEN, Rijkevoort

Maandagmorgen is een 56-jarige man uit Rijkevoort bekeurd. De man was in Rijkevoort afval aan het stoken zonder daarvoor een vergunning te hebben. Er werd onder andere plastic gestookt.

MAN GEWOND BIJ ONGEVAL, Escharen

Maandagmorgen is een 21-jarige man uit Veghel gewond geraakt bij een ongeval. Een 21-jarige man uit Veghel verloor bij een inhaalmanoeuvre op de Hoogeweg in Escharen de macht over het stuur en reed tegen een boom. Het slachtoffer werd door de brandweer uit het wrak bevrijd. Een traumahelikopter was voor assistentie eveneens ter plaatse. De man is met ernstig letsel overgebracht naar een ziekenhuis in Nijmegen.

115 EURO BOETE VOOR WINKELDIEFSTAL, Mill

Een 30-jarige man uit Uden heeft een boete gekregen van 115 Euro. Hij werd bij een winkel aan de Markt in Mill betrapt toen hij 8 tandenborstels wegnam.