Korps: Brabant-Noord, plaats: Den Bosch 11-03-2002 Persbericht district Den Bosch

AGENTEN ZIEN MAN LOPEN MET GESTOLEN BROMFIETS (s-Hertogenbosch)

Zondagmiddag zagen agenten een 28-jarige man zonder vaste woon of verblijfplaats op de Kooikersweg in s-Hertogenbosch lopen met een bromfiets waarvan ze wisten dat die zater-dagavond op de Christiaan Huygensweg was ontvreemd. De verdachte is daarop aangehouden. Bij zijn fouillering troffen de agenten een geringe hoeveelheid harddrugs, inbrekers-werktuigen en van diefstal afkomstige pasjes aan. De goederen zijn inbeslaggenomen en de verdachte is inverzekeringgesteld.

DRUGDEALER EN KLANT AANGEHOUDEN (s-Hertogenbosch)

Zondagmiddag is een 27-jarige inwoner uit s-Hertogenbosch op de Boschdijkstraat in zijn woonplaats op heterdaad betrapt op het verkopen van harddrugs aan een 45-jarige plaatsge-noot. Surveillerende agenten zagen dat de 27-jarige verdachte drugs verkocht aan de andere man en hielden beiden aan. De verkopende verdachte bleek een mes in zijn bezit te hebben. Bij de koper is een geringe hoeveelheid cocaïne inbeslaggenomen. Beiden zijn ingesloten. De 27-jarige verdachte is begin februari al eerder aangehouden voor het dealen in drugs.

VRACHTWAGENCHAUFFEUR BEDREIGD (s-Hertogenbosch)

Van zondag op maandag is een 43-jarige Duitse vrachtwagenchauffeur na een diefstal uit zijn vrachtwagen met een vuurwapen bedreigd door één van de daders. Het slachtoffer lag op de Docterskampstraat in s-Hertogenbosch te slapen in zijn vrachtwagen en werd wakker door bewegingen. Via de spiegels van zijn voertuig en zag hij dat gemaskerde mannen goederen uit zijn auto aan het lossen waren. Hij startte snel zijn vrachtwagen en probeerde weg te rijden. Op dat moment bedreigde één van mannen hem met een vuurwapen. Hij wist toch met zijn combinatie weg te komen. De daders zijn per auto met nog onbekende buit ge-vlucht.

LICHTGEWONDEN BIJ BRAND (s-Hertogenbosch)

Van zondag op maandag zijn drie personen lichtgewond geraakt na een brand in een woning aan de Willem Deckersstraat in s-Hertogenbosch. De 35-jarige bewoner liep snijwonden op toen hij via een kapotgeslagen raam naarbuiten klom. Zijn 34-jarige broer had ademhalings-problemen. De buurman (leeftijd onbekend) liep een snijwond op toen hij één van de slachtoffers de helpende hand toestak. Alledrie konden na behandeling weer naar huis. De brand was ontstaan door een keukenongelukje. Het huis liep brand- en roetschade op. De brandweer bluste de brand.

SNELHEIDSCONTROLE 80 KM-WEG (Heusden)

Zondagmiddag heeft het team Verkeershandhaving van de Politie Brabant-Noord op de provinciale weg N267 in Heusden achttien automobilisten bekeurd voor overtreding van de maximum snelheid. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 125 km/h, terwijl 80 km/h was toegestaan.

MAN AANGEHOUDEN VOOR WAPENBEZIT (Empel)

Van zondag op maandag is een 19-jarige Bosschenaar in zijn auto op de Empelsedijk in Empel aangehouden voor verboden wapenbezit. Bij een routinecontrole zagen agenten een knuppel naast de bestuurdersstoel liggen. Bij nader onderzoek bleek de man nog een ploertendoder in zijn auto te hebben liggen. De man verklaarde na zijn aanhouding dat hij de ver-boden wapens bij zich had omdat je tegenwoordig maar niet wist wat je kon overkomen. De wapens zijn inbeslaggenomen en proces-verbaal is opgemaakt.

VERDACHTE AANGEHOUDEN VOOR BEDREIGING (s-Hertogenbosch)

Maandagmiddag is een 31-jarige inwoner uit Drunen aangehouden nadat hij bij een warenhuis aan Achter het Stadhuis een beveiligingsmedewerker had bedreigd. De man werd betrapt op een poging tot diefstal, maar legde de door hem gestolen boeken weer snel terug. Op het moment dat de beveiligingsmedewerker hem daarop aansprak, bedreigde hij het slachtof-fer verbaal. De verdachte is door de politie aangehouden en ingesloten.