Digitale Gemeente Houten

Co van Maarseveen overleden

maandag 11 maart 2002 - Bron: redactie SDGH

Afgelopen zondag, 10 maart 2002 om 20.00 uur is op 75-jarige leeftijd Co van Maarseveen overleden. Hij was ondanks zijn hoge leeftijd raadslid van de Houtense gemeenteraad voor de eenmansfractie Van Maarseveen. Meer dan dertig jaar was van Maarseveen actief in de politiek. Eerst in Utrecht bij de KVP en het CDA, vanaf 1990 in de Houtense gemeenteraad. De eerste vier jaar voor het CDA, in 1994 stapte hij uit het CDA en ging verder als raadslid voor de fractie Van Maarseveen.
Voor "zijn bijzondere verdiensten voor de samenleving van en zijn jarenlange bestuurlijke inzet" kreeg hij in januari een koninklijke onderscheiding. Co van Maarseveen was al geruime tijd ernstig ziek en bezocht ook vrijwel geen vergaderingen meer. Toch bleef hij zeer in de politiek geïnteresseerd. Zo heeft hij nog bij de afgelopen gemeenteraadsverkiezingen s avonds thuis de uitslag gevolgd via Radio Nederland Wereldomroep.

Copyright © Stichting Digitale Gemeente Houten 1996 - 2002 Deze website is een particulier initiatief en wordt derhalve NIET beheerd door de overheid (gemeente Houten).