Korps: Brabant-Zuid-Oost, plaats: Einhoven e.o. 11-03-2002 3e Persbericht van maandag 11 maart 2002

Berichten uit de regio

Eindhoven: Vrouw door hond gebeten
Vanmiddag omstreeks 14.15 uur is op de Hastelweg een 28-jarige Eindhovense vrouw door een loslopende Stafford terriër in haar been gebeten. De vrouw moest met een bloedende wond aan haar been overgebracht worden naar het ziekenhuis. De hond was een auto ingevlucht en daar door de bestuurder van de auto opgesloten. De dierenambulance heeft de hond met een vangstok uit de auto gehaald. De hond is voor onderzoek in beslag genomen. De eigenaar van de hond kwam ter plaatse en eiste zijn hond op. De 16-jarige zoon van de man gaf geen gevolg aan het bevel van de politie om zich te verwijderen en is aangehouden en na verhoor op het bureau heengezonden. De politie stelt een nader onderzoek naar de oorzaak in.

Eindhoven: Aanhoudingen na mishandeling en achtervolging Maandagmiddag om 13.50 uur zijn op de Kalmoesstraat twee Eindhovenaren van 17 en 18 jaar oud aangehouden. Zij worden ervan verdacht kort ervoor op de Luikerweg een 16-jarige bromfietser, zonder enige reden te hebben mishandeld. Na deze mishandeling gingen de daders er met hoge snelheid vandoor in de richting Waalre De vluchtende bestuurder reed met snelheden van boven de 100 km/u door de bebouwde kom van Waalre en reed daarbij meerdere malen op de verkeerde weghelft waardoor het tegemoetkomende verkeer gedwongen werd de berm in te rijden. Een achtervolgende politieauto besloot om de achtervolging te staken om gevaar voor het overige verkeer te voorkomen. Even later konden de daders worden aangehouden. De auto bleek op 31 januari 2002 in Veldhoven gestolen te zijn. De verdachten zijn voor onderzoek ingesloten en inverzekering gesteld. De auto is inbeslaggenomen en veilig gesteld.

Helmond: Onder invloed
Vanmiddag om 15.55 uur is op de Overloop te Helmond een 33-jarige Helmondse snorfietser aangehouden. De man bleek zijn voertuig te besturen terwijl hij onder invloed verkeerde. De ademanalyse gaf een alcoholpromillage van 0,80 promille aan. De man kreeg een transactie van 75 en een rijverbod voor de duur van 3 uur.