Politie Drenthe

Korps: Drenthe, plaats: Assen 11-03-2002
Persberichten van maandag 11 maart
Martin Panman

Bromfietser onderuit

MEPPEL- Zondagmiddag reed een 38 jarige man uit Steenwijk op zn bromfiets in de Steenwijkerstraatweg te Meppel. De man had waarschijnlijk te veel alcohol op waardoor hij de controle van het stuur verloor en tegen de stoeprand op reed. Hij viel en werd gewond aan zijn hand en knie. Hij werd per ambulance naar het ziekenhuis gebracht waar tevens ook een bloedproef werd genomen. Dit voor het vaststellen of er inderdaad sprake was van rijden onder invloed. Een proces-verbaal is opgemaakt

Rijden
onder invloed

ASSEN Op de Europaweg in Assen moest zondagavond een 43 jarige automobilist uit Assen een blaasproef ondergaan. Hij werd aangehouden en op het politiebureau blies hij 330 ugl. Met een rijverbod en een boete van 195 euro kon de man vertrekken

Geen rijbewijs, verzekering en APK

ASSEN- Gisteravond werd er een blauwe Opel Kadett aan de Nobellaan in Assen aangehouden. Het bleek dat de 41 jarige bestuurder uit Assen geen rijbewijs had, de auto sinds 2001 niet meer APK gekeurd was en sinds 2001 niet meer verzekerd was. Hiervoor kreeg de man meerdere bekeuringen en werd de auto in beslag genomen.

Auto
gestolen

COEVORDEN Zondagavond deed een 23 jarige inwoner van Coevorden aangifte van diefstal van zijn auto. De auto stond geparkeerd op de Drostenstraat en de sleutels lagen er in. Later op de avond zag een politiesurveillance dat de gestolen auto hen tegemoet kwam rijden. De politiemensen zetten de achtervolging in en gaven de bestuurder van de andere auto een stopteken. De bestuurder reageerde hierop niet. Ook niet toen de politieauto voor de gestolen ging rijden en nogmaals een stopteken gaf. Toen de politieauto langzamer ging rijden reed de bestuurder van de gestolen auto tegen de achterkant van de politieauto aan. Hierdoor ontstond schade aan beide autos. De bestuurder, een 42 jarige inwoner van Coevorden werd aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. Zijn bijrijder, een 29 jarige man zonder vast woon of verblijfplaats werd ook aangehouden omdat deze de politiemensen had beledigd.

Bestuurder bleek ook te veel te hebben gedronken. De analyse wees 660 ugl uit. De auto werd teruggeven aan de eigenaar.

Keukeninbraak

VLEDDER In de nacht van zaterdag op zondag werd er ingebroken in een restaurant aan de Vlederweg in Vledder. Via een ruit kon een deur geopend worden, waarna men in het pand kon komen. In de keuken deed men zich tegoed aan etenswaren, waarna de inbrekers het pand verlaten hebben. De ondernemer deed aangifte.

Auto gestolen

ASSEN- Van een 32 jarige man uit Assen is gisteravond aan de Gouwe een auto gestolen. Het betreft hier een rode VW Golf met het kenteken: PY-30-KV. De man had zijn auto eerder op de avond aan de rechterzijde van de flat op een parkeerhaven aan de Grift geparkeerd. Tegen het einde van de avond bleek de auto er niet meer te staan. De man heeft aangifte gedaan, de politie stelt een onderzoek in.

Ramkraak

BEILEN Vanmorgen vroeg, tegen 4.50 uur werd de voorpui van een fotozaak aan de Brinkstraat in Beilen er uit gereden. De dubbele stalen toegangsdeuren werden daarbij helemaal vernield. Het daarachter zittende rolluik was echter sterk genoeg en voorkwam dat de inbreker in het pand konden komen. Een getuige hoorde lawaai en zag dat een rode golf personenauto een aantal keren achteruit tegen de pui aan reed. In de auto zat een persoon die uiteindelijk wegrende en de auto achter liet. In een klaar staande andere personenauto vluchtte de verdachte.

De rode Golf was gestolen in Assen. (zie bovenstaand bericht) De politie stelt een verder onderzoek in.

Containerbrandje

ASSEN- Vannacht stond er op de hoek van de Troelstralaan en de Albardastraat een container in brand. Het bleek om afval te gaan van een gemeenschappelijke vuilcontainer in de buurt. De brandweer is gekomen en heeft het brandje kunnen blussen. Van de daders ontbreekt nog ieder spoor.

Inbraak
schuur

HOOGEVEEN Zondagavond werd een inbreker overlopen in een schuurtje aan de Grutto. Het schuurtje stond achter een woning en was niet afgesloten. De 18 jarige bewoner zag dat iemand zijn schuurtje was binnen gelopen. Het ging om een man van ongeveer 20 jaar oud, met zwart krullend haar. Hij droeg een witte jas. De man had inmiddels een scooter klaar gezet om mee te nemen. Toen de inbreker de getuige zag, ging hij er vandoor.