Ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties

Team ingesteld om problemen met Marokkaanse jongeren in kaart te brengen

11 maart 2002

Op 11 maart heeft minister Van Boxtel voor Grote Steden- en Integratiebeleid, samen met staatssecretaris Kalsbeek van Justitie, het Marokkaans-Nederlands interactieteam Jeugd ingesteld. Het gaat om een actiegerichte groep die op lokaal niveau de criminaliteitsaanpak van Marokkaanse jongeren onder de loep neemt. Het accent ligt op het bevorderen van interactie tussen relevante instellingen, de Marokkaanse gemeenschap, gemeentebesturen en lokale netwerken. Vooral aan de betrokkenheid van de Marokkaanse gemeenschap zelf hechten de beide bewindspersonen veel waarde.

Vorig jaar oktober is het idee ontstaan om een groep te gaan vormen van Marokkaanse en autochtone Nederlandse deskundigen op het gebied van Marokkaanse jeugd. Deze deskundigen zouden het land moeten intrekken om knelpunten op te sporen en de partijen bij elkaar te brengen die betrokken zijn bij de jeugdcriminaliteits-bestrijding. Het instellen van het interactieteam is het resultaat. Het interactieteam bestaat uit autochtone en Marokkaanse professionals die ieder hun eigen deskundigheid en netwerk inbrengen

Het is niet de bedoeling om van het interactieteam een praatgroep of adviserend orgaan te maken. Het team moet ervoor zorgen dat processen en interacties tussen instellingen en tussen instellingen en de Marokkaanse gemeenschap effectiever verlopen.

---