PERSBERICHT
07/02/2002

Optimel neemt afscheid van mona merk

(svp niet publiceren voor 11 maart 2002)

Vifit, het extra gezonde zuivelmerk van Campina, krijgt op 11 maart 2002 Optimel onder haar paraplu. Naast Vitamel voor de weerstand en Calcimel voor de botten vult Optimel met laagcalorische producten het assor-timent verder aan. Hiernaast timmert Vifit aan de weg met de informatieve internetsite www.vifit.nl, waar consumenten alles kunnen vinden over gezondheid en gezonde voeding.

Optimel let op je calorieën
Overgewicht wordt gezien als één van de belangrijkste gezondheidsproblemen van de komende decennia. Op dit moment is al één op de drie Nederlanders te zwaar en dat neemt alleen maar toe. Gelukkig is men zich hiervan bewust, reeds 35% van de vrouwen is dagelijks met de lijn bezig. Letten op vet en suiker is voor een steeds grotere groep Nederlanders belangrijk geworden. Voor deze mensen is er Optimel. De unieke Optimel range bestaat uit yoghurt, vruchtenyoghurt, vruchtenkwark en yoghurtdrink. Het is de optimale combinatie van lekker en gezond. Aan Optimel is geen suiker toegevoegd en het bevat 0% vet. Bovendien is het rijk aan vitaminen B en C en aan calcium. Optimel: maximale smaak, minimale calorieën.

Optimel nog steeds even lekker onder Vifit
Ouderen willen graag fit en gezond blijven. Ook bij jongeren is de interesse voor gezonde voeding aanwezig, maar ze hebben vaak te weinig tijd om ook echt gezond te eten. Het Vifit merk speelt in op deze behoeften, met extra gezonde zuivelproducten met gezondheidsvoordelen, die op een makkelijke manier passen in een gezond voedings-patroon en nog steeds verassend lekker zijn. Onder het Vifit gezondheidsmerk vallen de producten Vitamel voor de weerstand, Calcimel voor de botten ... en vanaf 11 maart a.s. ook Optimel met minimale calorieën.

Vifit is het merk voor extra gezonde zuivelproducten en Optimel is een extra gezond zuivelproduct. Daarom zal Op-timel niet langer onder het MONA merk, maar onder het Vifit merk gaan vallen. De verpakkingen veranderen, maar de smaakvolle producten blijven even lekker, zoals u ze kent.

Vifit.nl
Vifit is meer dan een merk voor zuivelproducten. Vanuit de algemene interesse in gezondheid en gezonde voeding is nu ook www.vifit.nl gelanceerd. Vifit.nl is een leuke en informatieve internetsite waar bezoekers onder begeleiding van de digitale diëtist Vivian geïnformeerd worden over onderwerpen als vitaminen, mineralen, weerstand, sterke botten, darmwerking en nog veel meer. Op de site wordt advies gegeven hoe gezonde voeding kan bijdragen aan de gezondheid en hoe dit te combineren is met een bepaalde levensstijl. Tevens treft u momenteel steeds een wisse-lend thema, wat nu in het teken staat van beweging.


Noot voor de redactie,