Ingezonden persbericht

Rotterdam, 10 maart 2002

SP: "FNV, verwerp SER-advies!"
Kleurrijke actie SP'ers zet voorzitter Bondgenoten in de bloemen

Morgen, maandag 11 maart, geeft de Federatieraad van de FNV haar definitieve oordeel over het SER-advies voor een nieuwe WAO. De SP zal de leden van de federatieraad met een kleurrijke actie ontvangen bij de ingang van het FNV-hoofdkantoor in Amsterdam.

Honderd bossen bloemen zijn er voor de voorzitter van FNV Bondgenoten, dhr. De Vries, als dank voor zijn kritische achterban die in meerderheid het SER-voorstel hebben weggestemd. Ook de andere leden van de federatieraad wordt gevraagd tegen het SER-voorstel te stemmen en te kiezen voor een sociale WAO.

De SP uit al maanden haar kritiek op het WAO-voorstel van de SER en ziet zich nu gesteund door de vakbeweging en deskundigen uit de sociale verzekeringswereld.

Dit weekeinde stuurde SP-voorman Jan Marijnissen een brief aan de leden van de FNV federatieraad met het verzoek het voorbeeld van Bondgenoten te volgen. Marijnissen besloot tot het sturen van de brief na een succesvolle actie van SP leden vrijdag j.l. De partij gaf de leden van FNV Bondgenoten een extra steuntje in de rug toen bekend werd dat een meerderheid van de leden het WAO voorstel van de SER afwees.

Noot voor de fotoredactie:

De SP is aanwezig met honderden bossen bloemen, en haar eigen voorstel voor een socialere WAO. Voorzitter De Vries van FNV bondgenoten letterlijk in de bloemen worden gezet.

Het warme onthaal vindt plaats van 13.30 tot 14.00 uur in Amsterdam/Sloterdijk, bij het FNV kantoor, Naritaweg 10

Meer informatie bij: Piet de Ruiter tel: 06 20013243

SP- eerste weg links
SP, Vijverhofstraat 65, 3032 SC Rotterdam
T (010) 243 55 55 F (010) 243 55 66 E sp@sp.nl I www.sp.nl