HUIJSKENS EN ISTHA

RNA ontvangt tax-ruling

Rotterdam, 11 maart 2002

PERSBERICHT

RNA ontvangt tax-ruling:
Verkoopopbrengst van EUR 54,11 per aandeel (vóór dividendbelasting)

Rodamco North America NV ('RNA' of 'de Vennootschap') heeft door middel van een ruling duidelijkheid gekregen van de Belastingsinspecteur Amsterdam over de fiscale consequenties van de voorgestelde uitkering van de opbrengst uit de verkoop van de activa van de Vennootschap aan Westfield America Limited Partnership, Simon Property Group en The Rouse Company. Deze informatie is een aanvulling op de door RNA verstrekte informatie in de Toelichting van 8 februari 2002 over de betaling van vennootschapsbelasting over excessieve uitkeringsbedragen (surtax) en de Nederlandse dividendbelasting.

Er is vastgesteld dat de surtax verschuldigd over de EUR 55,00 per aandeel EUR 0,89 per aandeel zal bedragen. Dit resulteert voor de aandeelhouders in een netto-uitkering van EUR 54,11 per aandeel (vóór dividendbelasting).

Daarnaast is naar verwachting EUR 10,57 van de netto-uitkering ad EUR 54,11 per aandeel belastbaar voor de Nederlandse dividendbelasting tegen een tarief van 25%. Dit cijfer is het resultaat van de besprekingen met de belastinginspecteur en reflecteert niet het werkelijke dividend dat over 2002 uitgekeerd had kunnen worden. Indien aandeelhouders woonachtig zijn in Nederland, kunnen zij deze belasting waarschijnlijk verrekenen met mogelijk verschuldigde inkomsten- of vennootschapsbelasting dan wel om teruggave verzoeken. Voor aandeelhouders woonachtig in een land waarmee Nederland een belastingverdrag heeft gesloten kan het 25%-tarief onder bepaalde voorwaarden worden verminderd. Of een buitenlandse aandeelhouder de ingehouden dividendbelasting kan verrekenen of terugvorderen, hangt af van de relevante wetgeving van het land waar de aandeelhouder woonachtig is. RNA adviseert alle aandeelhouders hun eigen fiscalist te raadplegen.

'Wij zijn tevreden met het resultaat van deze fiscale regeling. Dit resulteert voor de aandeelhouders in een netto contante uitkering van EUR 54,11 per aandeel (vóór dividendbelasting) en is andermaal een bevestiging van onze overtuiging dat de voorgestelde verkoop van RNA (volledig in contanten) leidt tot maximale waarde voor alle aandeelhouders. Wij adviseren onze aandeelhouders ten zeerste de voorgestelde transactie te ondersteunen tijdens de buitengewone algemene vergadering van aandeelhouders die gepland is voor 25 maart 2002,' aldus Gerald Egan, directievoorzitter van RNA.


- EINDE -

Voor verdere informatie kunt u contact opnemen met: Rodamco North America NV
Constantijn van Rietschoten

010 201 36 21 (kantoor)

06 22 99 42 70 (mobiel)

Huijskens & Istha
Charles Huijskens

06 53 10 50 72 (mobiel)

Brunswick Group Limited
Simon Holberton
+ 44 797 498 2347 (mobiel)
Katie Bell
+ 44 797 498 2434 (mobiel)

Aan de redactie:
Rodamco North America NV is een grote onroerendgoedmaatschappij die in de Verenigde Staten belegt en tevens een van de grootste onroerendgoedfondsen genoteerd aan de Officiële Markt van Euronext Amsterdam. Dankzij de focus op haar kernportefeuille, te weten winkelbeleggingen van topkwaliteit, en de aankoop van Urban Shopping Centers, Inc. in november 2000, is RNA de op twee na grootste eigenaar van winkelcentra in de Verenigde Staten. De Vennootschap heeft belangen in 35 regionale winkelcentra verspreid over de gehele Verenigde Staten. RNA heeft een secundaire notering aan de beurzen van Parijs, Frankfurt en Brussel.

11 mrt 02 08:58