Akzo Nobel

Akzo Nobel benoemt nieuwe General Manager voor Intervet

Arnhem, 11 maart 2002 Akzo Nobel heeft het voornemen bekendgemaakt om dr. Ruurd Stolp (47) per 1 juli 2002 te benoemen als General Manager van Intervet International bv, de business unit die actief is op het gebied van de diergezondheidszorg. De heer Stolp volgt drs. Toon Wilderbeek op, die voorgedragen is als lid van de Raad van Bestuur van Akzo Nobel, verantwoordelijk voor Pharma.

De heer Stolp, die promoveerde aan de Faculteit der Diergeneeskunde van de Universiteit van Utrecht, trad in 1989 in dienst bij Intervet als Head of Microbiological Quality Control. Na zijn terugkeer uit de Verenigde Staten, waar hij voor Intervet werkzaam was, werd hij benoemd tot lid van de Directie van Intervet. Momenteel is hij als Vice-President verantwoordelijk voor Manufacturing, Logistics, Quality Control en Technical Affairs.

Akzo Nobel, met hoofdkantoor in Arnhem, levert wereldwijd producten voor de gezondheidszorg, verven en lakken en chemische producten. Over 2001 bedroeg de geconsolideerde omzet EUR 14 miljard. De onderneming telt ongeveer 66.000 medewerkers in 80 landen. De financiële resultaten over het eerste kwartaal worden op 23 april 2002 bekendgemaakt.

Intervet International, een business unit van Akzo Nobel, met hoofdkantoor in Boxmeer en een omzet in 2001 van EUR 1,1 miljard, houdt zich bezig met research en ontwikkeling, productie en marketing van veterinaire producten. Producten zijn bijvoorbeeld vaccins voor de preventie van infectieziekten, anti-infectiemiddelen, antiparasitaire middelen en producten voor vruchtbaarheidsregeling. Deze worden gebruikt voor allerlei diersoorten zoals pluimvee, varkens, runderen, schapen, geiten, paarden, vissen en gezelschapsdieren. Intervet is over de gehele wereld actief via eigen marketingorganisaties. De business unit heeft circa 5.000 medewerkers.

Internet: www.akzonobel.nl; www.intervet.com

Corporate Media Relations: tel. 026 - 366 4343