Persberichten politie Rivierenland

---

Weekend 9 en 10 maart 2002

---

Zevenaar - Verkeerscontroles
Door het verkeershandhavingsteam werd zaterdag tussen 15.00- en 17.45 uur op het Noordeinde te Zevenaar een controle gehouden. Ter plaatse bleek dat veel bestuurders en inzittenden van personenauto's geen gordel droegen. Tegen 43 bestuurders/inzittenden werd proces-verbaal opgemaakt terzake het niet dragen van de gordel. Acht bestuurders kregen een proces-verbaal terzake overschrijding van de wettelijk toegestane maximum snelheid van 50 kom/u. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 68 km/u. Tevens kregen drie bestuurders van bromfietsen een proces-verbaal terzake: 1 x voor het niet dragen van een helm; b. 1 x geen bromfietscertificaat en 1 x voor onnodig geluid.

Rivierenland - STORMSCHADE OP ZATERDAG 9 MAART IN DE AVONDUREN.


- Op de Bongers te Giesbeek werden plm. 8 personenauto beschadigd door dakpannen die van verschillende panden waren weggewaaid.
- Op de Hoofdstraat te Didam werd een oude Iep omgeblazen. De boom brak net af onder de grond. De boom viel in de vrije val in een tuin van een woning. De woning liep geringe schade doch de schade in de tuin was groter.

- In Zevenaar waren veel meldingen van omver gewaaide hekken o.a. bij de Betuwelijn.

- In diverse plaatsen waren aannemers bezig steigers te verwijderen die dreigden om te vallen.

- In Herveld vlogen de dakpannen van een 60 meter lange varkensschuur in de rond.

- Op de Kamervoort te Angeren lag een grote boom dwars over de weg.
- Op de Reijersstraat te Elst werd een chemisch toilet omver geblazen.
Door de brandweer werd op diverse plaatsen assistentie verleend met oa. Het doorzagen en weghalen van omver gewaaide bomen.
---

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met:

Politie Rivierenland
Postbus 21, 6900 AA Zevenaar
Internet: communicatie@politierivierenland.nl