Gemeente Emmen


---

Persbericht: Intentiedocument Verstedelijking, 11 maart 2002

Vanavond, maandag 11 maart
Ondertekening intentiedocument Verstedelijking

Vanavond wordt het zogeheten intentiedocument Verstedelijking ondertekend. Het document wordt ondertekend door de staatssecretaris van VROM de heer J.W. Remkes, de gedeputeerde Volkshuisvesting mevrouw G. de Vries-Leggedoor en de wethouder Wonen en Ruimtelijke Ordening van de gemeente Emmen mevrouw J. Hoogland-Foppen. Deze ondertekening vindt plaats in het Hotel Meursinge te Westerbork, om 19.15 uur.

Op 15 oktober 2001 hebben burgemeester Bijl en de wethouders Hoogland-Foppen en Eerenstein overlegd met staatssecretaris Remkes en met gedeputeerde De Vries Leggedoor over de verstedelijking in de gemeente Emmen tot het jaar 2010. Deze zogeheten tweede ronde verstedelijkingsgesprekken had als oogmerk om te bepalen welke ontwikkeling de gemeente, de provincie en het rijk gezamenlijk willen nastreven ten aanzien van wonen, werken, groen, milieu en infrastructuur in de stad. De conclusies van het stadsgesprek zijn vervat in een zgn. Intentiedocument Verstedelijking tot 2010.

Deze ondertekening dient als basis voor nog nader uit te werken verstedelijkingsafspraken in het jaar 2003, en de middelen die daarvoor door het Rijk beschikbaar worden gesteld.

Op het gebied van wonen worden onder meer de volgende intentieafspraken gemaakt:
q In de periode 2000-2010 wordt de woningvoorraad in Emmen uitgebreid met 5.400 woningen; in diezelfde periode worden er in Emmen 2000 woningen gesloopt;
q In genoemde periode wordt gestreefd het eigen woningbezit te vergroten tot 65% door onder meer verkoop van 3.300 huurwoningen; q Emmen gaat onderzoeken hoe aan de vraag naar centrum-stedelijk wonen kan worden voldaan.

Andere afspraken gaan onder meer over sanering van ernstige bodemverontreiniging, fietsverbinding ter ontsluiting van de Delftlanden, de verplaatsing van het station Emmen-Bargeres, opgaven op het gebied van groen en knelpunten voor de herstructureringsopgave bij bedrijventerreinen.

U kunt ook een persbericht van het ministerie van VROM hierover lezen. Klik hier.


---


---

Alle rechten voorbehouden. Aan de op deze pagina's gepresenteerde informatie kunnen geen rechten worden ontleend
(c) 2002 Gemeente Emmen