Programmabureau Advies Overheid.nl

Nieuwbouwplannen Rotterdam digitaal te raadplegen

Vanaf 11 maart 20002 kan op de internetsite www.wonen.rotterdam.nl informatie worden geraadpleegd over alle nieuwbouwprojecten in Rotterdam. Bijzonder is dat deze informatie gekoppeld is aan voorzieningen in de directe omgeving zoals scholen, sportparken en medische zorg. Rotterdam is een van de eerste gemeenten die deze informatie gekoppeld heeft. Staatssecretaris Remkes over deze site: Ik hoop dat veel steden het voorbeeld van Rotterdam volgen met deze bijzondere service.

De internetsite www.wonen.rotterdam.nl is het digitale loket Bouwen en Wonen van de gemeente Rotterdam. Met het digitaal ter beschikking stellen van nieuwbouw- en omgevingsinformatie is de elektronische dienstverlening van de gemeente Rotterdam verder uitgebreid. De applicatie is een initiatief van de dS+V en wordt medegefinancierd door het E-dienstverleningsprogramma van de gemeente Rotterdam.

Digitale gast
Op de nieuwbouwapplicatie kan de bezoeker aan de hand van zijn/haar wensen een handig overzicht van nieuwbouwplannen in Rotterdam samenstellen. De informatie over ieder project is verrijkt met informatie van bijvoorbeeld makelaars en projectontwikkelaars. Daarnaast kan men zich als digitale gast registreren: dat betekent dat men via e-mails automatisch op de hoogte wordt gehouden van wijzigingen in de vraag. Op (deel)plattegronden kan worden bekeken waar de nieuwbouwprojecten in Rotterdam liggen.

Unieke combinatie
Bijzonder is dat informatie over voorzieningen integraal met de nieuwbouwinformatie wordt aangeboden: zowel op (deel)plattegronden als via tekst. Daardoor kan men bijvoorbeeld zien welke sportparken er in de nabije omgeving van een nieuwbouwlocatie zijn. Maar ook andersom: zo kan men zien welke nieuwbouwlocaties er in de omgeving van een bepaalde voorziening zijn.
(Persbericht gemeente Rotterdam)

www.ictu.nl