Gemeente Wassenaar

Bijna alle gekozen kandidaten zeggen 'ja'
11-03-2002

De gekozen kandidaten tijdens de gemeenteraadsverkiezingen hadden vandaag tot 16.00 uur de tijd om hun benoeming wel of niet te aanvaarden. Zij hebben dit allen gedaan op één na, dhr. T. Kruize. De heer Kruize (VVD) was als lijstduwer voor de VVD ingezet. De heer T.G.N. Corbeth is de volgende verkiesbare kandidaat op de lijst. Of hij zijn benoeming aanvaard of niet zal donderdag bekend zijn. De kandidaten die hun benoeming hebben aanvaard zullen donderdag 14 maart officieel worden 'benoemd'. Zij hebben allen een geloofsbrief (verklaring openbare betrekkingen) meegekregen en het huishoudelijk reglement.

Bij het afscheid van de oude raad woensdag a.s. worden de geloofsbrieven van de oude raad opnieuw bevestigd. Zij krijgen dan direct na de vergadering hun bericht van benoeming mee. De kandidaten die hun benoeming hebben aanvaard zijn:
1. dhr. Becker

2. mw. Van den Berg-van Ooijen

3. mw. Bouritius

4. dhr. Claassen

5. mw. Van Dijk-Staats

6. dhr. Gieskes

7. dhr. Hupkes

8. dhr. Kaptein

9. dhr. Klooster

10. dhr. Ooms

11. dhr. Overdevest

12. dhr. Perik

13. mw. Van Schie - Tusveld

14. mw. Smeets-Roos

15. dhr. Stolk

16. dhr. Topper

17. dhr. Tukker

18. mw. de Vos van Steenwijk - Groeneveld

19. dhr. de Vries

20. mw. Vriesendorp-Dutilh

Hoe een en ander vorm gaat krijgen als gevolg van de wet Dualisering is na donderdag bekend. Dan worden tevens een raadsgriffier en voorzitters/leden van de raadscommissies benoemd.

De officiële lijst met kandidaten is te downloaden. Op de lijst staan tevens de voorkeursstemmen vermeld. Het bestand is 109 kb groot, het duurt even voor deze op uw scherm verschijnt.