Gemeente Den Helder

05-02-2002
Openbare kennisgevingen week 06
Ingediende bouwaanvragen

Burgemeester en wethouders hebben aanvragen om een bouwvergunning ontvangen voor:

-het maken van een erker aan de voorzijde van de woning Fazantenstraat 35 (ontvangen 28 januari 2002);

-het verbouwen en uitbreiden van de woning Nieuwstraat 45 (ontvangen 28 januari 2002);

-het plaatsen van een dakkapel in het achtergeveldakvlak van de woning Doorzwin 5135 (ontvangen 28 januari 2002);

-het bouwen van in totaal 35 woningen (Duinparkplan, 2e fase) aan de Jan Verfailleweg/Marsdiepstraat (ontvangen 28 januari 2002);
-het plaatsen van een dakkapel in het voor- en achtergeveldakvlak van de woning Wierbalg 1968 (ontvangen 28 januari 2002);
-het verbouwen en uitbreiden van de woning Kruiszwin 2244 (ontvangen 28 januari 2002);

-het uitbreiden van het kantoorgebouw op het Nieuwe Haventerrein (ontvangen 28 januari 2002);

-het bouwen van een opslagruimte RNO/OBG op het Nieuwe Haventerrein (ontvangen 28 januari 2002);

-het gedeeltelijk veranderen van het opslaggebouw op het Nieuwe Haventerrein (ontvangen 28 januari 2002);

-het uitbreiden van de woning Begoniastraat 2 (ontvangen 29 januari 2002);

-het verbouwen en uitbreiden van de woning Timorlaan 23, alsmede het plaatsen van een berging en een erfafscheiding bij deze woning (ontvangen 29 januari 2002);

-het uitbreiden van de woning Celebesstraat 18 (ontvangen 30 januari 2002);

-het bouwen van een berging bij de Oud Katholieke Kerk aan de Annie Romein Verschoorlaan 10 (ontvangen 30 januari 2002);
-het uitbreiden van de woning Timorlaan 9 (ontvangen 30 januari 2002);

-het plaatsen van twee zeecontainers bij het clubhuis aan de C.G. Geusstraat 59 (ontvangen 31 januari 2002).
Het gaat hier om een bekendmaking als bedoeld in artikel 41 van de Woningwet. De bouwplannen zijn in behandeling en om advies bij verschillende afdelingen en/of diensten. Wilt u toch een van deze bouwplannen inzien, maak dan eerst een telefonische afspraak met de afdeling Bouwen en Wonen (telefoon 671679).

Verleende bouwvergunningen/toegestane meldingsplichtige bouwwerken Burgemeester en wethouders hebben besloten dat de volgende meldingsplichtige bouwwerken mogen worden uitgevoerd:
-het uitbreiden van de woning Van Leeuwenhoekstraat 11 (verzenddatum 30 januari 2002);

-het legaliseren van het reeds geplaatste tuinhuisje achter de woning Malzwin 1422 (verzenddatum 25 januari 2002);

-het plaatsen van een tuinhuisje achter de woning Malzwin 2202 (verzenddatum 25 januari 2002).
Burgemeester en wethouders hebben bouwvergunning verleend voor:


-het plaatsen van vijf zonnecollectoren op het achtergeveldakvlak van de woning Saturnus 44 (verzenddatum 25 januari 2002);
-het verbouwen en uitbreiden van de woning Javastraat 29 (verzenddatum 29 januari 2002);

-het gedeeltelijk vernieuwen en veranderen van de kademuren aan de zuid- en westzijde van het complex Oude Rijkswerf aan de Weststraat 1 (verzenddatum 31 januari 2002).
Iedereen die door het verlenen van de bouwvergunningen rechtstreeks in zijn belangen is getroffen kan, binnen zes weken na de dag waarop de betreffende vergunning is verzonden, bezwaar indienen bij Burgemeester en Wethouders van Den Helder, Postbus 36, 1780 AA Den Helder. Wie dit tijdig doet kan bij de President van de rechtbank te Alkmaar (Postbus 252, 1800 AG) schorsing van dit besluit aanvragen.

Bouwplannen/Vrijstellingen
Burgemeester en wethouders hebben de volgende aanvragen om bouwvergunning ontvangen:

-het verbouwen en uitbreiden van het complex van 12 appartementen aan de Graaf Willem II - straat 2 t/m 24;

-het legaliseren van de serre aan de achterzijde van de woning J.T. Kampstraat 1, alsmede het plaatsen van een dakkapel in het achtergeveldakvlak van deze woning.
Burgemeester en wethouders kunnen hieraan alleen meewerken door het verlenen van vrijstelling op grond van het bepaalde in artikel 19, lid 3 van de Wet op de Ruimtelijke Ordening. Burgemeester en wethouders zijn van plan deze vrijstellingen te verlenen. Heeft u hiertegen bedenkingen, dan kunt u deze vanaf vrijdag 8 februari 2002 gedurende vier weken schriftelijk indienen bij Burgemeester en Wethouders van Den Helder, Postbus 36, 1780 AA Den Helder.
De bouwplannen liggen gedurende deze termijn ter inzage in het stadhuis aan de Drs. F. Bijlweg 20, bij de afdeling Bouwen en Wonen van de dienst Stadsontwikkeling en Beheer, op werkdagen van 08.00 uur tot 14.00 uur.

Monumentenvergunning
Burgemeester en wethouders hebben op grond van het bepaalde in artikel 12 van de Monumentenwet 1988 vergunning verleend voor het verwijderen van de verdieping en de buitentrappen, het aanbrengen van een kap in de oorspronkelijke vorm en het herstellen van de fundering van gebouw 52 op de Oude Rijkswerf "Willemsoord" aan de Weststraat 1.

Voorbereidingsbesluit
De gemeenteraad heeft bij besluit van 31 januari 2002, no. 6/S&B, verklaard dat een bestemmingsplan wordt voorbereid voor de volgende gebieden:
Indische Buurt, Geleerdenbuurt Oost en Geleerdenbuurt West, Bloemenbuurt, Vogelbuurt, van Galenbuurt (gedeeltelijk), Centrum (gedeeltelijk), Visbuurt (gedeeltelijk) en Het Nieuwediep / Zwartepad.

Het besluit heeft tot doel het gebied te beschermen tegen ontwikkelingen die de realisering van het toekomstig bestemmingsplan doorkruisen.
U kunt het besluit met de daarbij behorende tekeningen inzien op werkdagen van 08.00 tot 14.00 uur bij de afdeling Bouwen en Wonen van de dienst Stadsontwikkeling & Beheer in het stadhuis aan de Drs. F. Bijlweg 20.

Het voorbereidingsbesluit ligt met ingang van 8 februari 2002 gedurende 6 weken ter inzage. Gedurende deze termijn kunnen belanghebbenden een bezwaarschrift indienen bij de gemeenteraad van de gemeente Den Helder, Postbus 40, 1780 AA Den Helder. Als u een bezwaarschrift heeft ingediend kunt u ook een verzoek om voorlopige voorziening aangevragen bij de President van de Arrondissementsrechtbank te Alkmaar, Postbus 251, 1800 BG Alkmaar.

Onherroepelijke goedkeuring bestemmingsplan Sluisdijk 1998 Burgemeester en wethouders maken op grond van artikel 31 Wet op de Ruimtelijke Ordening bekend dat het bij besluit van Gedeputeerde Staten van Noord-Holland het op 20 november 2001 goedgekeurde bestemmingsplan Sluisdijk 1998 onherroepelijk is geworden. Het bestemmingsplan beoogt het actualiseren van de bestaande bestemmingen.
Het onherroepelijk goedgekeurde bestemmingsplan ligt met ingang van 8 februari 2002 ter inzage in het stadhuis bij de afdeling Bouwen en Wonen, tweede etage.

Inspraakverordening
Ontwerp-Structuurvisie De Stelling op herhaling Burgemeester en wethouders maken bekend dat het ontwerp van de Structuurvisie De Stelling op herhaling van maandag 11 februari 2002 tot maandag 11 maart 2002 ter inzage ligt in het stadhuis (Centraal Informatiepunt) en bij het Service- en Informatiepunt Julianadorp (SIP). Het Centraal Informatiepunt in de hal van het stadhuis is op werkdagen geopend van 8.00-17.00 uur en op donderdag tot 19.30 uur. Het SIP is op werkdagen geopend van 8.30 - 12.30 uur en 13.00-17.00 uur, maar is op vrijdagmiddag gesloten.
U kunt in deze periode uw schriftelijke reactie op de structuurvisie indienen bij Burgemeester en Wethouders van Den Helder, Postbus 36, 1780 AA Den Helder.
Nadat de inspraaktermijn is afgesloten, wordt een hoorzitting gehouden, waar insprekers de gelegenheid krijgen om hun schriftelijke reactie mondeling toe te lichten. De insprekers krijgen hiervoor een schriftelijke uitnodiging.

Rectificatie
In het Helders Weekblad van 17 januari 2002 is vermeld dat de gemeenteraad bij besluit van 6 december 2001, no. 137/S&B, heeft verklaard dat een bestemmingsplan wordt voorbereid voor een gebied gelegen aan de Badhuisstraat, en dat u bezwaarschriften binnen zes weken na de datum van inwerkingtreding (7 december 2001) kunt indienen. Deze termijnstelling is niet correct en dient te luiden als volgt: "Belanghebbenden kunnen binnen zes weken na de datum van deze bekendmaking (7 februari 2002) een gemotiveerd bezwaarschrift indienen bij de gemeenteraad.

Lastgevingen
Langs de openbare weg staan voertuigen en wrakken die daar niet horen.

Burgemeester en wethouders gelasten de eigenaren op grond van artikel 5.1.5 van de Algemene Plaatselijke Verordening, hun eigendom binnen één week van de openbare weg te verwijderen.
Het gaat om:

-de aanhangwagen met een niet zichtbaar kenteken, die gedurende langere tijd staat op de openbare weg aan Kruiszwin 1263;
-de oude open aanhangwagen, die gedurende langere tijd staat op de openbare weg aan de Nieuweweg tegenover het A.Z.C. en vastgemaakt aan een verkeersbord;

-de vouwwagen zonder kenteken, die gedurende langere tijd staat op de openbare weg aan de van Steynstraat (doodlopend stuk);
-de oude aanhangwagen met ongeldig kenteken XG-22-FG, vastgemaakt aan het hek en met een lekke band, die gedurende een langere tijd staat op de openbare weg aan de Timorlaan op de parkeerplaats achter Ten Anker;


-de aanhangwagen zonder opbouw, die gedurende langere tijd staat op de openbare weg aan de Zijlmakersweg naast lasbedrijf Mallekoote. Bij niet nakoming van deze lastgevingen laten burgemeester en wethouders de voertuigen op kosten van de eigenaren verwijderen. Na verwijdering van de openbare weg worden de voertuigen gedurende 3 maanden opgeslagen en kunnen dan door de eigenaren worden afgehaald. Nadere informatie kunt u krijgen bij de afdeling Stadsbeheer van de dienst S&B, telefoon 671890 of 671286, alleen van maandag t/m woensdag.

Kapvergunningen
Burgemeester en wethouders hebben een verzoek voor een kapvergunning ontvangen van:
? Dhr. F. Nijstad, Mr. J. Henderikxstraat 44, voor het kappen van 1 conifeer, voor de woning;

- Milieudienst, tbv Orion 54, voor het kappen van 1 eik, voor de woningen;

- Milieudienst, tbv Timorlaan/ Churchillpark, voor het in verband met onderhoud uitdunnen van de houtsingel, parallel lopend aan de sloot. Zienswijzen over de vergunning kunt u schriftelijk voor donderdag 14 februari 2002 indienen bij het college van Burgemeester en Wethouders van Den Helder, Postbus 36, 1780 AA Den Helder.

Burgemeester en wethouders hebben een kapvergunning verleend aan: ? Woningstichting Den Helder, tbv Kruiszwin 4206, voor het kappen van
1 wilg, 1 populier en 1 els, achter en naast de woning;
- Woningstichting Den Helder, tbv Bremstraat 137, voor het kappen van 3 populieren voor en achter de woning.
Bezwaar tegen het verlenen van deze vergunning kunt u schriftelijk tot 6 weken na de datum van publicatie van de vergunning indienen bij het college van Burgemeester en Wethouders van Den Helder, Postbus 36, 1780 AA Den Helder. De stukken kunt u inzien bij de Milieudienst.

DEN HELDER, 7 februari 2002.
drs. J.M. Staatsen, burgemeester.
W.F.H. van der Paard, loco-secretaris.

« terug