ALGEMEEN VERBOND BOUWBEDRIJF

Lijsttrekkers geven visie op bouw

Persbericht

Den Haag, 14 februari 2002

Lijsttrekkers geven visie op bouw

De lijsttrekkers van de vijf grootste politieke partijen zullen op 13 maart aanstaande hun visie geven op belangrijke maatschappelijke thema's die een relatie hebben met de bouwsector in ons land. Dat gebeurt tijdens het Nationaal Bouwcongres 2002 in Den Haag, georganiseerd door de gezamenlijke ondernemingsorganisaties in de bouw.
Tijdens het congres zal de bouwsector aangeven aan welke voorwaarden in de komende kabinetsperiode moet worden voldaan om een bijdrage te kunnen leveren aan het oplossen van maatschappelijke knelpunten. Te denken valt aan onder meer het omgaan met de schaarse ruimte in ons land, verbeteren van de mobiliteit en bereikbaarheid, een slagvaardige aanpak van stedelijke vernieuwing, tegengaan van stroperigheid in procedures en het bevorderen van de woningbouwproductie. Maar ook de toekomst van de WAO, het tegengaan van arbeidsverzuim, de algemeenverbindendverklaring van CAO.s en het in stand houden van goede bedrijfstakopleidingen zijn onderwerpen waarover met de politiek worden gesproken.
Aan de hand van veertien vragen wordt aan politieke partijen gevraagd zich over de verschillende onderwerpen uit te spreken.

Verkiezingsprogramma's
Ter inhoudelijke voorbereiding van het congres heeft de onafhankelijke Stichting Maatschappij en Onderneming (SMO) een analyse van de verkiezingsprogramma's gemaakt en discussiebijeenkomsten met vele betrokkenen in de bouwsector georganiseerd. Dat heeft geresulteerd in een document over veertien specifieke onderwerpen, samengebracht in vier thema's: ruimtelijke ordening en bereikbaarheid, stedelijke vernieuwing, bouwmarkt en voorwaarden arbeidsgeschiktheid.

Meningspeiling
In de aanloop naar het congres vindt via de internetsite www.nationaalbouwcongres.nl een meningspeiling plaats over relevante onderwerpen. Iedere 'bezoeker' aan de site kan éénmaal stemmen en daarna zien hoe anderen over de stelling oordelen.

Het Nationaal Bouwcongres 2002 komt tot stand door een samenwerking van AVBB, BouwNed (NVOB en VGBouw), VIANED (NVWB en VAGWW), NVB, Bolegbo-vok, VBKO, NABU, OBN, WRI, vocBetonbouw, AVM, Bovatin, Het Hellende Dak, NVK, VNV, VOGA en VSB