Ingezonden persbericht


Vignette biedt ondersteuning voor web services

Met Vignette V6 kunnen organisaties content management processen toegankelijk maken als web service

Dankzij Vignette's ondersteuning voor web services kunnen bedrijfsprocessen die real-time toegang vereisen tot electronische content eenvoudig en volledig geautomatiseerd worden. Met op web services gebaseerde toegang tot electronische content kunnen bedrijven hun internetapplicaties zodanig ontwikkelen en inzetten dat hun return on investment (ROI) versneld wordt.

Volgens Gartner, een vooraanstaande onderzoeksorganisatie, zal dankzij intensief gebruik van web services de efficiëntie van IT-projecten tegen 2005 met 30% verhoogd zijn*. Als bedrijven hun content management processen met Vignette V6 inzetten als web services, kunnen zij de IT-efficiëntie op de volgende manieren verhogen:
· de juiste content aan de juiste gebruiker leveren, op het juiste moment - op wereldwijd niveau
· op een eenvoudige manier content opnieuw inzetten om bestaande webapplicaties te verrijken
· snellere time to market dankzij hergebruik of integratie van content management objecten en processen in nieuwe webapplicaties
"In de huidige economie verwachten bedrijven dat hun zakelijke applicaties geïntegreerd kunnen worden zonder dure middleware oplossingen. Web services zijn hierop het antwoord. Web services bieden een op standaarden gebaseerde oplossing tegen lagere kosten, die bovendien in staat is om de scheiding tussen Java- en Microsofttechnologie over te steken," legt Dave Homan uit, marktanalist bij Doculabs (http://www.doculabs.com). "Dankzij Vignette's ondersteuning voor web services kunnen bedrijven content een belangrijk element van hun bedrijfsstrategie maken."

Web services bieden een gestandaardiseerde manier om applicatiefuncties te delen tussen netwerken, waarbij standaard internet protocollen en XML-berichten gebruikt worden. Web services worden waarschijnlijk een zeer belangrijk communicatiekanaal voor het bedrijfsleven. In een web services model vinden zakelijke transacties plaats rondom bedrijfsprocessen, op een systeem-naar-systeem basis. Hierdoor gaan web services veel verder dan browser-gebaseerde bedrijfsapplicaties.

Met Vignette V6 kunnen content management processen als web services aangeboden worden vanwege de ingebouwde ondersteuning voor het XML Schema, Web Services Definition Language (WSDL) en Simple Object Access Protocol (SOAP) standaarden in nieuwe web services- en XML adapter libraries. Vignette's klanten kunnen dankzij deze ondersteuning optimaal gebruik maken van de huidige en toekomstige mogelijkheden van web services.

"Vignette werkt al jaren samen met vooraanstaande bedrijven om belangrijke nieuwe technologieën vorm te geven en te ondersteunen. Dit omvat ook XML en web services, omdat die toegevoegde waarde kunnen leveren voor onze klanten," zegt Dave Shirk, senior vice president producten bij Vignette. "Door content management processen toegankelijk te maken via web services, nemen we een belangrijke stap: content management omvat hiermee alle bedrijfsapplicaties en niet alleen browser-gebaseerde applicaties. Hierdoor wordt waardevolle content beter inzetbaar voor klanten, werknemers en partners van een organisatie."

Vignette's ondersteuning voor web services, inclusief SOAP en WSDL standaarden, was een zeer belangrijk argument voor de State of New Mexico bij de selectie van een content managementsysteem voor haar overheidsportaal. Vignette's standaard ondersteuning voor zowel het Java" 2 Platform, Enterprise Edition (J2EE") als de .NET omgeving was ook doorslaggevend, aangezien de State of New Mexico gebruik maakt van verschillende technische omgevingen. (Zie het aparte persbericht, "The State of New Mexico Selects Vignette V6 to Power Government Portal.")

"Dankzij Vignette V6 kan de State of New Mexico eGovernment in de praktijk brengen. Om onze visie op web services in de overheid verder uit te kunnen voeren, is de implementatie van Vignette een zeer belangrijke strategische beslissing geweest," aldus Bob Stafford, chief information officer bij de State of New Mexico.

Vignette's ondersteuning van web services is een natuurlijke ontwikkeling van haar content management oplossingen, die al ruim een jaar standaard ondersteuning bevatten om content management processen te integreren met bedrijfsapplicaties. Zo biedt Vignette V6 vooraf gedefinieerde integratie met belangrijke front- en backoffice applicaties, zoals die van Siebel Systems en PeopleSoft. De ontwikkeling van standaarden voor web services kan de tijd en de kosten van dit soort content integratie verminderen.

Vignette V6 biedt ook ondersteuning voor alle grote platforms, inclusief de J2EE en Microsoft .NET standaarden, en de IBM WebSphere, BEA WebLogic en Sun iPlanet applicatieservers. Door open standaarden, platforms, applicatieservers en databases te ondersteunen, stelt Vignette V6 organisaties in staat om in hun eigen omgeving voor web services te kiezen, zonder nieuwe platformen te hoeven aanschaffen. Vignette werkt voortdurend samen met IBM, Microsoft en Sun Microsystems om haar oplossingen te integreren met toekomstige producten en standaarden voor web services van deze leveranciers.

Beschikbaarheid
Vignette's adapter libraries voor web services en XML zijn per direct beschikbaar en vallen onder de Vignette V6 software licenties in de Vignette® V6 Content Suite Adapter. Bestaande klanten kunnen de adapter libraries downloaden via Vignette Express, de electronische service voor het leveren van Vignette software, te bereiken via http://global.vignette.com. Meer informatie over Vignette's content management applicaties kunnen gevonden worden op http://www.vignette.com/ of door te bellen met 020 3120 545.

Vignette Corp.
Vignette is marktleider op het gebied van content management applicaties. Vignette's applicaties worden door succesvolle organisaties over de hele wereld gebruikt om online klantenrelaties te onderhouden, met partners te werken en met werknemers te communiceren. Vignette combineert content management applicaties met applicaties voor integratie en analyse. Hierdoor kunnen bedrijven daar waar nodig gepersonaliseerde informatie leveren, kunnen online systemen met bedrijfssystemen worden geïntegreerd, en kan er real-time analyse gemaakt worden van online klantengedrag. Vignette heeft wereldwijd meer dan 1.300 klanten. Het hoofdkantoor is gevestigd in Austin, Texas. Daarnaast zijn er kantoren in Amerika, Europa, Azië en Australië. Vignette Nederland is gevestigd in Amsterdam.