Gemeente Neede

gemeente Neede
persbericht

Nummer 636, woensdag 13 maart 2002

Oud-wethouders B.L. Vreemann en G.J. ten Hoopen geridderd bij afscheid als gemeentebestuurders van Neede

Bij hun afscheid als gemeentebestuurder van Neede zijn de heren Vreemann en Ten Hoopen benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje Nassau. Burgemeester drs. M.J. van Beem heeft in de gemeenteraadsvergadering van woensdagavond 13 maart de bijbehorende versierselen aan de heren Vreemann en Ten Hoopen uitgereikt. Met hun vertrek als gemeenteraadslid zetten beide heren een punt achter een langdurige politieke loopbaan.

Vreemann
De 61-jarige Leo Vreemann was vanaf 1974 tot heden raadslid van de gemeente Neede. Van 1986 tot 1994 vervulde hij het wethouderschapschap. Namens de gemeente Neede nam hij zitting in de besturen van vele samenwerkingsverbanden, nutsbedrijven en andere organisaties. Naast de gemeentelijke organen kunnen genoemd worden de Waterleiding Maatschappij Gelderland, Interkommunale Krediet- en Spaarbank, Centrum voor Automatisering Oost Nederland, Regionale Woonwagencentra Oostelijk Gelderland, Openbaar Lichaam Vuilverwerking Noord-Oost Achterhoek, de Vereniging van Centrale Antenne Inrichtingen en de Regio Twente. Bovendien was hij Commissaris bij de Gasmaatschappij Oost-Gelderland (later Gamog Gelre Infra en Gamog Gelre Media). In zijn periode als wethouder Ruimtelijke Ordening en Openbare Werken zijn veel projecten op de rails gezet en gerealiseerd. Onder zijn verantwoordelijkheid konden bijvoorbeeld de bewoners van woonwijk De Berg zijn hun nieuwe woonomgeving vormgeven. De uitvoering was een miljoenenproject. Vanuit een opgestelde centrumvisie werd aan de aan de noordpool van het winkelgebied het complex van Albert Heijn, Zeeman en Gall en Gall gerealiseerd. Ook werd onder zijn leiding een start gemaakt met het gemeentelijk monumentenbeleid. Op grond daarvan werden de karakteristieke textielarbeiderswoningen in de Wilhelminastraat gerestaureerd.

Ten Hoopen
De 62-jarige Gerrit ten Hoopen was vanaf 1974 tot 1994 en vanaf 1998 tot heden raadslid van de gemeente Neede. Van 1982 tot 1994 vervulde hij het wethouderschap. Namens de gemeente Neede nam ook hij zitting in de besturen van veel samenwerkingsverbanden, nutsbedrijven en andere organisaties. Naast de gemeentelijke organen kunnen genoemd worden het Sportschap Eibergen-Neede, de Waterleidingmaatschappij Oost-Gelderland, Electriciteitsmaatschappij De Berkelstreek, Interkommunale Krediet- en Spaarbank, het Sociaal Werkvoorzieningsschap Hameland, Samenwerkingsverband Enschede, Crematorium Twente, Vleeskeuringskring Borculo, Recreatieschap Oost-Gelderland, Regionale Woonwagencentra Oostelijk Gelderland en het Openbaar Lichaam Vuilverwerking Noord-Oost Achterhoek. Ten Hoopen was bovendien voorzitter van de Streekmuziekschool De Triangel. Ook in zijn periode als wethouder van Sociale Zaken, Welzijn, Sport en Recreatie zijn veel projecten gerealiseerd. Diverse accommodaties werden onder handen genomen, met als kroon op zijn werk de bouw van het subtropische zwembad bij het sport- en recreatiecentrum ´t Spilbroek. Ook de aanpak van bijvoorbeeld het natuurgebied op de Needse Berg met behulp van vele subsidieregelingen komt op zijn conto. Het lukte hem om de tientallen particuliere boseigenaren te verenigen in de bosgroep Needse Berg. Hierdoor kon uiteindelijk ook het geologisch project op de Needse Berg worden gerealiseerd.

Voorlichting gemeentehuis, www.neede.nl
H.A. van Faassen, telefoon (0545) 28 88 54