Ingezonden persbericht


Sun introduceert Sun ONE Platform for Network Identity

Kant-en-klare identiteitsbeheeroplossing voor enkelvoudig en veilig inloggen op gepersonifieerde webdiensten bespaart ondernemingen integratiekosten en verkort de introductietijd van webdiensten.

Amersfoort (Nederland), 13 maart 2002 - Sun Microsystems levert vanaf vandaag het Sun ONE Platform for Network Identity (www.sun.com/sunone/identity) - een gecombineerd hardware-, software- en dienstenaanbod van Sun om snel een complete netwerkidentiteitsbeheerinfrastructuur op te zetten. Wanneer de Liberty Alliance-specificaties vaststaan, ondersteunt het Sun ONE Platform for Network Identity ook federatieve netwerken.

Met een netwerkidentiteitssysteem beheren ondernemingen de identiteitsgegevens van hun klanten, medewerkers, samenwerkingsverbanden, maar ook de inventarislijsten van apparatuur en onderdelen op hun ICT-systeem. Het Sun ONE Platform for Network Identity controleert bijvoorbeeld de productiviteit van medewerkers en regelt de beveiligde toegang middels een eenmalige inlogprocedure op intranetpagina´s met bijvoorbeeld de pensioenregelingen, de uitgaven en vakantiebriefjes. Het identiteitssysteem verzorgt de identificatie en authorisatie en stroomlijnt de toegang en productiviteitsontwikkeling. De voordelen die het platform biedt, zijn door te trekken naar de klantcontacten en samenwerkingsverbanden in de productieketen om te komen tot een hechter, toegespitster dienstenaanbod. Identiteitssystemen voorzien in verschillende beveiligingsniveaus en kunnen desgewenst worden gekoppeld aan biometrische (meetbare fysieke) eigenschappen, zoals stem- of vingerafdrukherkenning.

Het Sun ONE Platform for Network Identity-aanbod omvat twee productvarianten, een voor bedrijfs- en een voor internetoplossingen. De bedrijfsoplossing beheert tot 10.000 identiteiten achter de firewall en omvat twee Sun Fire 280R UltraSPARC III servers met een 72 GB Sun StorEdge D2 opslagsysteem en voorgeïnstalleerde en geconfigureerde software, waaronder de Solaris 8 besturingsomgeving, iPlanet Directory Server Access Management Edition 5 en tien dagen technisch advies van Sun Professional Services. De internetoplossing beheert tot 250.000 online identiteiten vóór de firewall en omvat vier Sun Fire 280R UltraSPARC III servers, met een 145 Gbyte Sun StorEdge D2 opslagsysteem en ook de voorgeïnstalleerde en geconfigureerde Solaris 8 besturingsomgeving, iPlanet Directory Server Access Management Edition 5 en tien dagen technisch advies van Sun Professional Services.

Sun ONE
Sun Open Net Environment (Sun ONE) omvat een uitgebreid software-assortiment voor het bouwen van webdiensten over veelsoortige netwerken. De architectuur en het groeipad zijn gebaseerd op louter open standaarden zoals Java en XML. Sun ONE vereenvoudigt de gehele ontwikkeling, bouw en exploitatie van webtoepassingen en -diensten, met behoud van gedane investeringen. Ondernemingen profiteren van de productiviteitswinst, ontwikkelaars van de lagere doorlooptijden en eindgebruikers ervaren groter gebruiksgemak. Meer informatie is te vinden op www.sun.com/software/sunone.

Sun Microsystems
Sinds de oprichting in 1982 heeft Sun's eigenzinnige visie 'Het netwerk is de computer' de onderneming opgestuwd tot zijn huidige positie van de belangrijkste leverancier van bedrijfshardware, software en diensten, waar ook het internet op draait en die ondernemingen wereldwijd in staat stelt te profiteren van het internet. Sun is vertegenwoordigd in meer dan 170 landen en is op het internet aanwezig onder www.sun.com.

# # #

Meer informatie:
Guus Vossenaar
Sun Microsystems
00 31 (33) 451 52 58
gustaaf.vossenaar@holland.sun.com

Patrick Reynders
iPlanet e-commerce solutions
00 32 (2) 704 80 00
patrick.reynders@belgium.sun.com

Piet van Reeuwijk
Lubbers & De Jong B.V.
00 31 (20) 421 05 65
piet@l-dj.nl