Provincie Drenthe

Verwachte vertraging in aanleg oefenterrein De Haar

Verontruste brief naar staatssecretaris Van Hoof

Assen, 13 maart 2002
Persberichtnummer 02-025



Gedeputeerde Greetje de Vries-Leggedoor heeft in een brief aan staatssecretaris Van Hoof van Defensie haar verontrusting uitgesproken over de dreigende vertraging in de ontwikkeling van militair oefenterrein De Haar bij Witten. Zij vraagt hem om de Landmachtstaf te bewegen om de gemaakte afspraken met de provincie na te komen.

Voor 1 april 2005 zou het oefenterrein opgeleverd worden. Door een gewijzigde financiële prioriteitsstelling dreigt er nu een vertraging die kan oplopen tot een jaar. Voor gedeputeerde De Vries is dat onacceptabel. "Dat betekent dat andere natuurterreinen langer in gebruik moeten blijven als oefenterrein. Dit terwijl gebieden als het kwetsbare Balloërveld zo snel mogelijk ontlast moeten worden van dit soort activiteiten. Daar stond ook het ministerie van Defensie achter. Ik begrijp dan ook niet waarom ze zo gemakkelijk van koers kunnen veranderen."



Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de Stafgroep Communicatie van de provincie, telefoonnummer (0592) 365265, faxnummer (0592) 357188
E-mail: communicatie@drenthe.nl