Provincie Utrecht

Persbericht

Dit is een gezamenlijke persverklaring van de provincie Utrecht en de gemeente Amersfoort

13-03-2002
Op dinsdag12 maart 2002 hebben de leden van het college van B&W van Amersfoort en een afvaardiging van gedeputeerde staten van de provincie Utrecht gesproken over de ontwikkelingen rond de locatie Zevenhuizen. Centraal in het gesprek stond de discussie rond de communicatie over de baggerberging.

In een constructief verlopen gesprek zijn de afspraken bevestigd die de gemeente en de provincie gezamenlijk maakten op 7 november 2001 naar aanleiding van de in de gemeenteraad van Amersfoort breed gesteunde motie 'baggerberging' van 6 november 2001.Conform de motie is afgesproken dat de gemeente, in nauw overleg met de provincie en de firma Smink, gedurende een half jaar de gelegenheid krijgt onderzoek te doen naar mogelijke alternatieve bergings- dan wel verwerkingsmogelijkheden.

In de komende twee maanden wordt het lopende onderzoek voortgezet. Hierbij wordt niet teruggekomen op eerder gemaakte afspraken met betrekking tot de omvang van een mogelijke baggerberging. Beide partijen behouden hun specifieke verantwoordelijkheden. Gedurende genoemde twee maanden voeren gemeente en provincie zowel ambtelijk als bestuurlijk regelmatig overleg. Voor een adequate afstemming van de activiteiten rond de baggerberging zijn twee bestuurders aangewezen in de personen van gedeputeerde Kamp en, namens de gemeente Amersfoort, wethouder De Wilde.
Voor de communicatie zijn provincie en gemeente gezamenlijk verantwoordelijk.

Meer informatie: Karin Obdeijn, telefoon (030) 2582192 of Karin.Obdeijn@provincie-utrecht.nl