Federatie van Ouderverenigingen

Lespakket over handicaps: Wie ben jij?

8 maart 2002

Lespakket Wie ben jij? voor basisscholen

Beeldvorming over gehandicapten

Op woensdag 13 maart 2002 presenteren het NIZW en KLOS-TV het lespakket Wie ben jij?. Met dit lespakket kunnen leraren van basisscholen met hun leerlingen praten over de beeldvorming van mensen met een handicap. De Federatie van Ouderverenigingen was nauw betrokken bij het tot standkomen van dit lespakket

Steeds vaker kiezen ouders van kinderen met een handicap ervoor hun kind een zo normaal mogelijk leven te bieden. Sommige ouders willen daarom liever dat hun gehandicapte kind met leeftijdsgenoten dichtbij huis naar school gaat dan dat het kind ver van huis naar school of naar een internaat gaat.

Beeldvorming
Met het lespakket Wie ben jij? praten kinderen over handicap en mogelijkheden. Het lespakket is gericht op de manier waarop kinderen denken over leeftijdsgenoten die een verstandelijke of lichamelijke handicap hebben. Uitgangspunt is dat ieder mens uniek is en dus per definitie verschilt van een ander. Vanuit die opvatting ligt het veel meer voor de hand te kijken naar iemands mogelijkheden, in plaats van zijn beperkingen als vertrekpunt te nemen.

Pakket
De lessenserie geeft voor elke leeftijdsgroep verschillende activiteiten. Ter introductie zijn er twee video's en een praatplaat. Voor de oudere kinderen zijn er leerlingenschriften. Samen met een docentenhandleiding zit het pakket in een koffer.

Wie ben jij? Lespakket beeldvorming basisonderwijs is in opdracht van NIZW en KLOS-TV ontwikkeld door Podium Bureau voor educatieve communicatie bv en Loes van Veen AV-producties.
Het project werd onder meer begeleid door de Federatie van Ouderverenigingen en de CG-Raad.

Bestellen
Het pakket kost 23,75. ISBN 90-5050-960-6. NIZW bestelnummer E 32934. Te bestellen bij NIZW Uitgeverij, Postbus 19152, 3501 DD Utrecht, telefoon (030) 230 66 07, fax (030) 230 64 91, e-mail bestel@nizw.nl.