Partij van de Arbeid

PERSBERICHT PVDA

Amsterdam, 13 maart 2002

PVDA VOOR SPOEDOVERLEG NAAR MIDDEN-OOSTEN

PvdA-kamerlid Bert Koenders en Alvaro Pinto Scholtbach, Internationaal Secretaris van de PvdA, zijn van 14 t/m 16 maart a.s. voor spoedoverleg in Israël en de Palestijnse gebieden. Zij maken deel uit van een delegatie van de Socialistische Internationale (SI), bestaande uit vertegenwoordigers van verschillende Europese sociaal-democratische partijen, Egypte en Marokko.

De delegatie van de SI zal in Tel Aviv en Ramallah vertegenwoordigers van de Israëlische Arbeiderspartij en Fatah ontmoeten om over het conflict en de positie van beide partijen daarin te praten. Beide bewegingen dragen een grote verantwoordelijkheid voor de ontstane situatie. Zowel de Arbeiderspartij als Fatah zijn lid van de SI.

Aan de bijeenkomst in Tel Aviv zullen Shimon Peres en Ben Eliezer, leider van de Israëlische Arbeiderspartij, en vertegenwoordigers van Fatah deelnemen. In Ramallah zal gesproken worden met Yasser Arafat en met andere vertegenwoordigers van de leiding van Fatah. Aan deze bijeenkomst zullen ook vertegenwoordigers van de Israëlische Arbeiderspartij deelnemen.

Voor nadere informatie: Bert Koenders 06-55 17 81 05 en Alvaro Pinto Scholtbach 06-54 93 29 04

of PvdA-Internationaal Secretariaat, Anne Graumans 020-551 2155