Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 13-03-2002
Persberichten districten stad, 09.35 uur

Wijkagent stopt met spreekuur

Het spreekuur van de wijkagent in Leidsche Rijn voor de bewoners van de wijk Veldhuizen komt te vervallen. Iedere maandag van 19.00 uur tot 21.00 uur hield de wijkagent spreekuur aan de Angstel in Veldhuizen. Wegens gebrek aan belangstelling is besloten dat het spreekuur met onmiddelijke ingang stopt. Bewoners kunnen indien zij een afspraak willen maken of de wijkagent willen spreken contact opnemen met het wijkteam Leidsche Rijn via het telefoonnummer 0900-8844.

Beroving scooter

UTRECHT- Dinsdagavond werd een 17-jarige jongen uit Utrecht beroofd van zijn scooter op de Vlampijpstraat. De dader kon worden aangehouden.

Om 21.45 uur kreeg de politie de melding dat de jongen met geweld was beroofd van zijn scooter op de Vlampijpstraat. Toen de politiemensen ter plaatse kwamen, werden ze aangesproken door de 17-jarige jongen, die aangaf dat de dader richting het nabijgelegen park liep. Op aangeven van een getuige trof de politie aldaar een 22-jarige man uit Utrecht aan, in het bezit van de scooter. Hierop heeft de politie de man aangehouden en meegenomen naar het bureau voor verhoor. De scooter is inmiddels weer terug bij de rechtmatige eigenaar.

Snelheidscontrole

DE MEERN- Dinsdagavond van 17.00 uur tot 17.30 uur heeft de politie een snelheidscontrole gehouden op de Burgemeester Middelweerdweg. In totaal werden 4 bekeuringen uitgeschreven aan snelheidsovertreders. De automobilist met de meeste haast reed 96 km/u.

Winkeldief

UTRECHT- Dinsdagmiddag heeft de politie een 45-jarige man uit Utrecht aangehouden op verdenking van winkeldiefstal.

De man wilde om 14.00 uur een winkel aan de Oudenoord verlaten, toen bij de detectiepoortjes het alarm afging. De man werd aangesproken door een beveiligingsmedewerker en overhandigde een gestolen fietsslot. De politie werd gewaarschuwd, die de winkeldief aanhield en voor verhoor meenam naar het bureau. De man moet zich binnenkort voor de rechter verantwoorden voor zijn daad.

Aanhouding autoinbrekers heterdaad
UTRECHT- Dinsdagavond betrapte de politie een 18-jarige en een 19-jarige jongen, beiden uit Utrecht, op het stelen van een laptop uit een personenauto.

Omstreeks 17.20 uur zagen politiemensen dat het tweetal op een scooter veel interesse had voor een auto op de Bosboom Toussaintstraat. Eén van de jongens stapte af, sloeg de autoruit in en nam een laptop weg uit de auto. Hierop heeft de politie de verdachten aangehouden en op het bureau ingesloten voor verder onderzoek.

Winkeldief aangehouden
UTRECHT- De politie hield dinsdagmiddag een 35-jarige man uit Utrecht aan op verdenking van winkeldiefstal.

De man rekende een aantal goederen af bij de kassa, maar toen hij de winkel wilde verlaten ging het alarm af. Hij werd aangesproken door het personeel, waarna bleek dat hij voor ruim 75 euro aan goederen in zijn tas had gestopt. De politie werd gewaarschuwd en de 35-jarige man werd aangehouden en naar het politiebureau overgebracht. Na verhoor werd hij met een dagvaarding weggestuurd.

Snelheidscontrole
UTRECHT- De politie hield op dinsdagmiddag van 14.05 uur tot 16.15 uur een snelheidscontrole op de Marnixlaan. Er werden 917 bestuurders gecontroleerd, waarvan 110 bestuurders de maximum snelheid van 50 km/u overschreden. De hoogst gemeten snelheid was 84 km/u.