Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 13-03-2002 Persberichten district Lekstroom, 10.00 uur

Voortgetrokken fietsster valt

NIEUWEGEIN Op dinsdag 12 maart is een fietsster bij een ongeval gewond geraakt.

Rond 17.30 uur reden een 17-jarige jongen uit Nieuwegein op zijn bromfiets en een 14-jarig meisje uit Nieuwegein op haar fiets over de Noordstedeweg. De fietsster hield zich aan de arm van de bromfietser vast, zodat hij haar door de Noordstedetunnel kon trekken. Daarbij raakte zij met haar fiets de bromfiets en kwam ten val. Bij de val liep zij een wond aan haar hoofd op en klaagde over hoofdpijn en duizeligheid. Zij is voor onderzoek per ambulance naar het Sint Antoniusziekenhuis in Nieuwegein gebracht.

Bestuurder onder invloed

NIEUWEGEIN In de nacht van dinsdag 12 op woensdag 13 maart is een man voor het rijden onder invloed aangehouden.

Rond 00.40 uur zagen politiemensen een auto over de Voorhavendijk rijden. Zij keerden hun auto en zagen dat de bestuurder van de auto zijn auto op het Raadhuisplein parkeerde en bij de auto wegliep. Bij controle van de 55-jarige bestuurder uit Nieuwegein bemerkten zij dat hij naar alcohol rook. Uit de blaastest bleek dat hij teveel had gedronken en hij werd aangehouden.

Bij de ademanalyse op het politiebureau blies de man 0,65 promille (240 ug/l), terwijl de maximaal toegestane hoeveelheid 0,5 promille is. Tegen de man is proces-verbaal opgemaakt en hij kreeg een rijverbod van één uur.