Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 13-03-2002 Persberichten district Rijn & Venen, 10.05 uur

Snelheidscontrole

KAMERIK De politie heeft op dinsdag 12 maart van 13.00 uur tot 14.00 uur op de Van Teijlingenweg een snelheidscontrole gehouden. Zes bestuurders reden harder dan de toegestane 60 km/u en werden bekeurd. De bestuurder met de meeste haast reed 84 km/u.

Niets erin, niets eruit

WOERDEN Op dinsdag 12 maart heeft de politie in het kader van de preventiecampagne `Niets erin, niets eruit` een controle gehouden.

Deze vond op het Plantsoen, de Willem de Zwartstraat, de Floris Versterstraat en de Oostlaan plaats. Van de in totaal 70 voertuigen bleken er 48 prima in orde. Vier voertuigen waren niet afgesloten en in achttien voertuigen was duidelijk zichtbare buit (o.a. radio`s, koffers, cd`s, geld en GSM`s) aanwezig.

Sturen in elkaar

MONTFOORT Op dinsdag 12 maart raakten twee fietsers gewond bij een aanrijding.

Rond 15.45 uur fietsten een 10-jarige en een 11-jarige jongen, beiden afkomstig uit IJsselstein, naast elkaar over het fietspad van Heeswijk in de richting van IJsselstein. Toen de 11-jarige ruimte wilde maken voor een tegemoetkomende fietser raakten de jongens met de sturen in elkaar. Hierdoor kwamen beiden ten val. Hen werd eerste hulp verleend door een passerende arts in opleiding en een hondengeleider van het Korps Landelijke Politiediensten.

Beide jongens werden per ambulance voor onderzoek naar het Sint Antoniusziekenhuis in Nieuwegein gebracht. Daar bleek dat de 11-jarige een scheurtje in zijn buikspier en een bloeduitstorting had opgelopen. De 10-jarige hield aan het ongeval een gekneusde linkerpols over. Beiden mochten na behandeling naar huis.

Snelkraak

BREUKELEN In de nacht van dinsdag 12 op woensdag 13 maart is een snelkraak bij een winkel gepleegd.

Rond 03.45 uur werd met een blauwe Volkswagen Polo een grote winkelruit van een winkel aan de Kerkbrink ingereden. Meerdere verdachten liepen daarna de winkel in en haalden een nog onbekende hoeveelheid kleding uit de winkel. De verdachten laadden de kleding in de auto en reden via de Straatweg in de richting van Utrecht. Door rondvliegend glas raakte veel kleding in de winkel beschadigd.