TUNESISCH VERKEERSBUREAU

Middellandse-Zeelanden zoeken actief naar toerist

Middellandse-Zeelanden zoeken actief naar toerist

AMSTERDAM, woensdag 13 maart 2001 - Het Comité voor de wederopleving van het toerisme in het Middellandse-Zeegebied - bestaande uit Ministers van Toerisme en Touroperators heeft een tweede bijeenkomst gehouden in Tunesië. In januari van dit jaar kwam dit comité voor de eerste keer bijeen. Beide keren werd door de ministers concreet gesproken over de huidige situatie in de mediterrane, toeristische bestemmingen. De dip in toeristisch verkeer na 11 september vorig jaar speelt daarin een belangrijke rol.
Naar aanleiding van de bijeenkomst is er een verklaring uitgegeven.

Deze bijeenkomst werd georganiseerd door het Tunesische Ministerie van Toerisme, Vrije Tijd & Kunstnijverheid in samenwerking met de Wereld Organisatie voor Toerisme. Uit de gezamenlijke verklaring van het comité blijkt dat initiatieven om het
toerisme te ontwikkelen in het Middellandse-Zeegebied tevens een sterke impuls geven aan de Noord/Zuid-samenwerking in dit gebied. Het Comité verwacht dat er tijdens het Spaanse voorzitterschap van de Europese Gemeenschap veel aandacht zal zijn voor het ontwikkelen van toerisme in dit deel van de wereld.


--- Noot voor de redactie,