Ingezonden persbericht

Nieuwe Quantum SDLT 320 is neusje van de zalm op Super DLT gebied

DLTtape groep op schema: klanten kunnen de sterk toenemende vraag naar opslagcapaciteit voor blijven

Bracknell (Verenigd Koninkrijk), 13 maart 2002 Quantum levert wereldwijd testexemplaren van de nieuwste SDLT 320-drive aan fabrikanten van systeem- en tape-automatiseringsapparatuur die ze onder eigen merk uitleveren. De levering van deze nieuwste Super DLTtape-drive (Digital Linear Tape) is een mijlpaal in de ontwikkeling van het Super DLT platform dat Quantum vorig jaar presenteerde.

Dit plan voorziet in de verdere ontwikkeling van Super DLTtape-producten. Er komen vier generaties producten, die uiteindelijk leiden tot tapes met een opslagcapaciteit van ruim 1 terabyte. Het ontwikkelplan garandeert onderlinge uitwisselbaarheid van de DLT-producten die Quantum in fasen ontwikkelt en de toenemende betrouwbaarheid van opslagsystemen. Quantum stelt daarmee investeringen veilig die worden gedaan in de opslag van vitale bedrijfsinformatie. De SDLT 320-technologie is van 13 tot en met 20 maart 2002 te zien op de CeBIT in Hannover.

De nieuwe SDLT 320 biedt meer capaciteit en levert betere prestaties. Eén tape kan nu 320 gigabyte gegevens bevatten (gecomprimeerd, 160 Gbyte niet-gecomprimeerd). Momenteel is er geen andere drive op de markt waarmee dit mogelijk is. De effectieve overdrachtsnelheid van de SDLT 320-drive bedraagt 32 megabyte/s (gecomprimeerd, 16 Mbyte/s niet-gecomprimeerd). SDLT 320-producten zijn naar verwachting in de het tweede kwartaal van 2002 algemeen beschikbaar.

Quantum wil een breed assortiment opslagproducten bieden, waarmee kan worden voldaan aan de groeiende gebruikerseisen. De introductie van de SDLT 320-technologie past in deze strategie.Meer informatie over het ontwikkelplan voor deSuper DLTtape is te vinden op www.superdlttape.com.

Quantum
Quantum Corporation (NYSE:DSS) is sinds 1980 uitgegroeid tot een vooraanstaand leverancier van tapeopslagsystemen die hoge prestaties leveren en zeer betrouwbaar, kostenbesparend en schaalbaar zijn. De producten van het bedrijf worden gebruikt voor het maken van back-ups, voor archivering en voor het herstellen van belangrijke zakelijke data. Quantum is de grootste leverancier van DLTtape-automatiseringssystemen, DLTtape-drives, Super DLTtape-drives en Snap Server-producten (voor netwerkopslagsystemen in werkgroepen). Momenteel zijn er meer dan 1,7 miljoen DLTtape-drives en meer dan 70 miljoen DLTtape-cartridges in gebruik en er zijn al enkele tienduizenden Super DLT-drives geleverd. Daarmee is de DLTtape-technologie een de facto standaard voor back-up en archivering van essentiële bedrijfsdata.

In het boekjaar dat eindigde in maart 2001 behaalde de DLT en Storage Systems Group van Quantum een omzet van 1,4 miljard dollar.

Meer informatie:
Quantum, DLT-divisie
Jane Walker
e: jane.walker@quantum.com
t: 00 44 (1344) 35 35 23

Lubbers & De Jong B.V.
Marije Verdouw
e: marije@l-dj.nl
t: 00 31 (20) 421 05 65