HOUT EN BOUWBOND CNV

Bonden organiseren 13 maart stil protest bij Bouwcongres

FNV Bouw, de Hout- en Bouwbond CNV en vakvereniging Het Zwarte Corps organiseren woensdag 13 maart een stil protest bij het Nationaal Bouwcongres. Zo'n honderd actievoerders zullen op gepaste wijze hun ongenoegen laten blijken met het uitblijven van een nieuwe bouw-cao (180.000 werknemers).

De actie heeft plaats van 11.30 tot 13.30 uur bij het Congresgebouw in Den Haag. Het Nationaal Bouwcongres is een initiatief van het Algemeen Verbond Bouwbedrijf, de overkoepelende werkgeversorganisatie in de bouw. Er worden tal van kopstukken verwacht uit de bouwwereld en de politiek.

De onderhandelingen over de bouw-CAO zijn vastgelopen, omdat werkgevers eisen dat de bouwbonden eerst instemmen met hun voorstel om de reisurenregeling aan te passen, voordat over de andere voorstellen onderhandeld kan worden. Door dit dictaat bleek een normale manier van onderhandelen niet mogelijk. De bonden hebben nu noodgedwongen hardere acties aangekondigd om alsnog tot een goede bouw-CAO te komen.

Indien niet voor 18 maart 2002 om 15.00 uur onderhandelingen hebben geleid tot een principe-akkoord, zullen de bonden de werknemers in de bedrijfstak oproepen in actie te komen, waaronder nadrukkelijk vormen van werkstaking.

De bonden eisen onder meer een loonsverhoging van 1,5% per 1 januari naast de prijscompensatie, een winstdelingsregeling, volledige doorbetaling van het loon bij ziekte, verbetering van de arbeidsomstandigheden en meer seniorendagen.

Voor de redactie,