CDA

Rietkerk brengt werkbezoek aan kinderopvang sportvereniging Kampong

Theo Rietkerk, CDA-woordvoerder gezinsbeleid, brengt woensdag 13 maart mede ter voorbereiding op het Kamerdebat donderdag over de Kinderopvang, een werkbezoek aan het kinderopvangexperiment Kampong in Utrecht. Het experiment bij Kampong is één van de 140 experimenten dagindeling die middels de Stimuleringsmaatregel Dagindeling worden gesubsidieerd. Het doel van de regeling is om zoveel mogelijk creatieve ideeïn en oplossingen te mobiliseren om de combinatie van werk en privé te vergemakkelijken. De kennis en ervaring die met de experimenten worden opgedaan zijn input voor het beleid van overheden, bedrijven en maatschappelijke organisaties.

Het project Kampong biedt kinderopvang, sportclubs, vergaderfaciliteiten en huiswerkfaciliteiten op één plek, het terrein van de omnisportvereniging Kampong.

Het werkbezoek begint om 15.00 uur bij Kampong aan de Laan van Maarschalkerweerd, vlakbij stadion FC Utrecht.

Hier zijn aanwezig de voorzitter van de programmaraad Sport en Kinderopvang Johan Wakkie, die tevens directeur is van de Koninklijke Nederlandse Hockey Bond, Jaap Verkroost van het Landelijk projectmanagement Sport en Kinderopvang en natuurlijk de aanwezige kinderen en leiders.

Vertegenwoordigers van de pers zijn welkom het programma, dat tot 17.00 uur duurt, bij te wonen.

Woordvoerder: Theo Rietkerk tel. 070-3182575

Voor verdere informatie: Marianne Fennema tel.06-53267862