Politie Drenthe

Korps: Drenthe, plaats: Assen 13-03-2002
Uitnodiging voor de media

Ernest Zinsmeyer 0591 662014 / 06 22662875

BORGER - Aan de onlangs gerenoveerde woonwijk Westeres in Borger is het Politiekeurmerk Veilig Wonen toegekend.

Deze wijk, die dateert uit de jaren zestig, is de eerste bestaande woonwijk in Drenthe die dit predikaat krijgt. De Gemeente Borger-Odoorn en Politie Drenthe willen hieraan graag aandacht schenken, als donderdagmiddag de borden die bij de toegangswegen zijn geplaatst, met een feestelijk tintje worden onthuld. De vertegenwoordigers van de media worden hierbij, namens de Gemeente Borger-Odoorn, van harte uitgenodigd om op donderdag, 14 maart as. om 15.00 uur aanwezig te zijn in de raadzaal van het ontmoetingscentrum in Borger, aan de Hoofdstraat 32.

De wijk Westeres te Borger voldoet nu aan de norm veilige woonomgeving bestaande bouw van het Politiekeurmerk. Dat is meer dan alleen een woning die aan de norm van het Politiekeurmerk voldoet. De gehele woonomgeving is dan opgeplust tot een sociaal veilige buurt waar het prettig wonen is met een veilig gevoel!

De woonomgeving is aangepast zoals de openbare straatverlichting dat aan bepaalde eisen moet voldoen van het Politiekeurmerk maar ook de achterpaden, het gemeenschappelijk groen, parkeergelegenheid en adequaat beheer. Vooral ook dienen vele koop- en huurwoningen in de omgeving te zijn aangepast volgens het Politiekeurmerk wat hang- en sluitwerk, verlichting en rookmelder bertreft.

Als een woning voldoet aan het Politiekeurmerk Veilig Wonen®, verkleint dit de kans op een woninginbraak met meer dan 90 %.

De woning die voldoet aan de norm klasse 1 = standaard PKVW heeft een inbraakwerendheid van tenminste 3 minuten.

Bovendien geven de meeste verzekeringsmaatschappijen korting op de inboedelpremie als de woning het certificaat Veilige Woning heeft verkregen.

Volgens het bouwbesluit moeten nieuw te bouwen woningen voldoen aan het Politiekeurmerk.

Bestaande woningen kunnen meestal eenvoudig worden aangepast.

Wilt u meer weten over het Politiekeurmerk en/of preventie informeer dan bij de preventiemedewerker/bouwplanadviseur van het Politiekeurmerk in uw politiedistrict of u kunt ook informatie inwinnen via het (gratis) telefoonnummer van onze Helpdesk : 0800 02 31 760