Korps: Groningen, plaats: Delfzijl 13-03-2002
Autokraken opgelost
Woensdag 13 maart 2002

Verdachte nog vast

Met de aanhouding van een 23-jarige man uit Delfzijl heeft de politie een serie van 15 auto-inbraken opgelost. De man werd op 6 maart aangehouden en heeft bekend. Hij stal voornamelijk radioapparatuur om aan geld te komen voor zijn levensonderhoud en voor drugs. Hij verkocht de gestolen spullen aan helers. Eén heler is aangehouden. De verdachte zit nog vast.

De autokraker kon worden aangehouden nadat de politie in de nacht van 5 op 6 maart tijdens een alcoholcontrole een losse autoradio aantrof in de auto van een 40-jarige man uit Delfzijl. De bestuurder kon geen duidelijke verklaring afleggen over de herkomst van de radio. Hij werd aangehouden, verdacht van heling, en ingesloten. Tijdens het verhoor verklaarde de man de radio te hebben gekocht van een hem onbekende man. Op basis van de beschrijving die hij van de verkoper gaf kon de politie in de loop van 6 maart 02 de 23-jarige auto-inbreker aanhouden. Ook hij werd ingesloten en bekende tijdens het verhoor dat hij in de periode tussen 14 februari en 6 maart 15 auto-inbraken heeft gepleegd voornamelijk in Delfzijl West en Noord. Uit de autos, waarvan hij een ruit vernielde, nam hij voornamelijk autoaudioapparatuur weg. Daarnaast stal de man een kleine hoeveelheid geld en een slaapzak. Eén autoradio, die in de auto van de heler, en de gestolen slaapzak werden teruggevonden. De politie doet nog onderzoek naar eventuele andere helers.

De verdachte pleegde de inbraken om aan geld te komen voor zijn levensonderhoud. Hij heeft geen middelen van bestaan. Daarnaast is de verdachte verslaafd aan harddrugs. Ook daarvoor had hij geld nodig. De man is voorgeleid aan de rechter-commissaris en in bewaring gesteld. Hij zit nog vast. De 40-jarige heler is na verhoor heengezonden.

Inlichtingen: Afdeling Communicatie, 0900 - 8844 ( 0.13 euro p/m ).