Ingezonden persbericht

PERSBERICHT

Nieuwe 3COM Management-Suite biedt betere ondersteuning voor grotere netwerken

Maarssen, maart 2002 - 3Com introduceert versie 3.5 van 3Com's Network Supervisor, een krachtige maar gebruiksvriendelijke management-applicatie, die nu is uitgebreid met ondersteuning van meerdere SNMP 'community-strings'en functionaliteit voor snelle en complete netwerkoverzichten. Hiermee kunnen beheerders de beveiliging van hun netwerk verbeteren en de uptime verder verhogen. Bovendien introduceert 3Com een 'Advanced Package' voor Network Supervisor, waarmee beheerders met behulp van slechts enkele muiskliks software-upgrades kunnen distribueren over hardware-componenten door het hele netwerk.

3Com Network Supervisor wordt meegeleverd met de meeste 3Com SuperStack 3 producten en is gratis te downloaden van www.3com.com/3ns. 3Com Network Supervisor Advanced Package is in een gratis proefversie down te loaden van www.3com.com/3ns_ap. Het complete Advanced Package kost 560 Euro (adviesprijs).

Management-eenvoud met SNMP en network-maps
3Com Network Supervisor 3.5 ondersteunt meerdere SNMP community-strings, een van de pijlers van veilig netwerkbeheer. Hiermee hebben netwerkmanagers meer controle over het netwerk en kunnen ze voorkomen dat onbevoegde management-stations wijzigingen aanbrengen in netwerkapparaten. Versie 3.5 is voorts in staat verschillende netwerkoverzichten (maps) te presenteren - sterk gedetailleerd, op basis van IP-subnetten, of als een Layer 2-view, zodat ook managers van grote netwerken in één oogopslag een totaalbeeld krijgen van de layout van hun netwerkomgeving. Voor netwerken die worden beheerd op basis van open management-software kan versie 3.5 alarms en alerts doorseinen naar HP OpenView Network Node Manager, zodat netwerkmanagers hun beheerinspanningen verder kunnen centraliseren en vereenvoudigen.

Upgrade-gemak voor grote netwerken
Het uitvoeren van software-upgrades voor netwerkapparaten is vaak een complexe en tijdrovende opgave, zeker in grotere netwerken. Netwerkbeheerders zijn vaak genoodzaakt elk apparaat afzonderlijk op te waarderen en bij te houden welk apparaat met welke software-versie is uitgerust. Door die omslachtige werkwijze blijven veel organisaties vaak verstoken van belangrijke software-verbeteringen of -uitbreidingen en implementeren ze noodgedwongen alleen de 'grote' nieuwe versies. Het Advanced Package for 3Com Network Supervisor zorgt er met behulp van een 'bulk agent' voor dat beheerders van grotere netwerken software-updates eenvoudig kunnen distribueren. De oplossing maakt gebruik van een innovatieve functie die de nieuwste software-versie automatisch downloadt van de website van 3Com, gebruikmakend van een "live update"-functie. Het Advanced Package verruimt ook de adrescapaciteit van 3Com Network Supervisor, waardoor nu netwerken tot een omvang van 2500 IP-apparaten kunnen worden ondersteund.

Over 3Com
3Com is een vooraanstaand leverancier van veelzijdige en en gebruiksvriendelijke netwerkoplossingen die bedrijven verbinden met medewerkers, klanten en leveranciers - altijd en overal. Daarnaast is 3Com een toonaangevend leverancier van IP-platforms en toegangsinfrastructuren voor netwerkserviceproviders. 3Com werd in 1979 opgericht door een van de uitvinders van Ethernet, een technologie die ten grondslag ligt aan vrijwel alle lokale netwerken.Inmiddels heeft 3Com meer dan 340 miljoen netwerk-aansluitingen geleverd. De onderneming heeft wereldwijd circa 6000 mensen in dienst en heeft haar hoofdkantoor in het Amerikaanse Santa Clara, Californië. Kijk voor meer informatie op www.3com.nl of op www.3com.be.